Preteky Okolo Poľska vyhral Teuns, Sagan získal biely dres

TA3 SITA
4.8.2017 19:35

Belgičan Dylan Teuns z tímu BMC Racing triumfoval na cyklistických pretekoch Okolo Poľska zaradených do kalendára World Tour. O víťazovi musela rozhodnúť siedma etapa v Tatranskej Bukovine s dĺžkou 132 km, v ktorej sa tešil z prvenstva Holanďan Wouter Poels v záverečnom šprinte ašpirantov na celkové poradie.

Sagan v úniku

Teuns vyhral podujatie na poľských cestách len o dve sekundy pred domácim jazdcom Rafalom Majkom z družstva Bora-Hansgrohe, tretiu pozíciu si vybojoval Poels s mankom troch sekúnd. Za Poelsom v piatok finišovali Adam Yates (Orica-Scott) a Majka.

V záverečnej etape žiaril slovenský cyklista Peter Sagan. Majkov tímový kolega a dvojnásobný majster sveta bol veľkú väčšinu etapy v úniku, skupina favoritov jeho snahu zlomila až na poslednom stúpaní do Tatranskej Bukoviny.

Bora-Hansgrohe chcela urobiť všetko pre celkové prvenstvo, dôkazom čoho bol útok Petra Sagana už v prvom stúpaní po necelých 10 km po štarte. Pred vrcholom ho síce pelotón dostihol, ale po druhom ataku sa dokázala dostať dopredu početná skupina. Saganovi na čele robilo spoločnosť tucet jazdcov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok