Rozsiahly lesný požiar na Gemeri sa hasičom podarilo lokalizovať

TA3 TASR
4.8.2017 09:39

Hasiči, lesní robotníci ale aj vojaci museli zasiahnuť pri požiari kalamitného dreva, ktorý vypukol na Gemeri, neďaleko obcí Betliar a Gemerská Poloma. Na hasenie nasadili aj vrtuľník Mi-17 s bambi vakom. Požiar sa podarilo už lokalizovať.

Hasiči stále zasahujú pri lesnom požiari severne od obce Gemerská Poloma. Ako informoval operačný dôstojný Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach, vo štvrtok 3. augusta večer sa im podarilo požiar lokalizovať.

"Došlo k prestriedaniu príslušníkov. Je to na ploche približne štyri až päť hektárov. Ide o priestor po ťažbe. Zasahuje tam približne 23 hasičov, ich počet sa mení, plus sú tam aj dobrovoľní hasiči, pracovníci lesnej správy a lesní robotníci," uviedol operačný dôstojník.

Požiar kalamitného dreva pomáhali hasiť aj vojaci z Vrtuľníkového krídla Prešov. Podľa hovorkyne rezortu obrany Danky Capákovej na základe požiadavky HaZZ nasadili na hasenie vrtuľník Mi-17 s bambi vakom. Vodu na hasenie čerpali približne z desať kilometrov vzdialeného rybníka. "Celkovo použili štyri bambi vaky s 8000 litrami vody," uviedla Capáková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok