HC Košice zvíťazili nad Slovanom Bratislava 4:2 a vyrovnali sériu na 1:1

SITA, TA3
9.4.2012 20:48

Tretie stretnutie je na programe vo štvrtok 13. apríla 2012 o 18.00 h v Bratislave.

HC Košice - HC Slovan Bratislava 4:2 (1:0, 1:1, 2:1) - stav série: 1:1

Skóre otvoril už v 41. sekunde domáci útočník Michel Miklík po odrazenej strele Bartoša. Aktívnejší Košičania v úvodnej tretine nevyužili 68-sekundovú presilovku o dvoch hráčov, keď na trestnej lavici sedeli Švarný a Skokan. V druhej časti vyrovnal v početnej výhode obranca Štajnoch, ale vzápätí poslal "oceliarov" opäť do vedenia počas hry piatich proti štyrom svojim druhým gólom v zápase Miklík. Tretí gól pridal po chybe defenzívy hostí Dravecký a ďalší po individuálnej akcii Marcel Haščák, bol to jeho 100. v najvyššej súťaži. Na konečných 2:4 z pohľadu hostí skorigoval obranca "belasých" Dobroň.

Po pondelkovom súboji je isté, že ôsma z jedenástich sérii medzi Košicami a Slovanom v play-off sa neskončí na nulu. Zároveň je jasné, že po dvoch bratislavských zápasoch sa finále ešte minimálne raz bude hrať aj v Košiciach, piaty duel sa uskutoční v pondelok 16. apríla v Steel 

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - finále Slovnaft play-off - druhý zápas (hrá sa na 4 víťazstvá): 

HC Košice - HC Slovan Bratislava 4:2 (1:0, 1:1, 2:1) - stav série: 1:1 
Góly: 1. Michel Miklík (Bartoš), 26. Michel Miklík (Jenčík), 46. Dravecký (Martin Chovan, Marcel Haščák), 57. Marcel Haščák (Pašek, Šeda) - 25. Štajnoch (Lipiansky), 58. Dobroň (Lipiansky, Švarný) 

Vylúčení: 3:7 na 2 min, navyše: L. Hudáček (Slovan) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc, Kubuš - Stano, Gajan, 6491 divákov 

Zostavy:

Košice: Hylák - J. Tabaček, Homer, Kolba, Šeda, Martin Chovan, M. Novák, M. Gajdoš - Dravecký, Marcel Haščák, Pašek - Zálešák, Kristek, P. Bartoš - Michel Miklík, S. Gron, Jenčík - Mlynarovič, L. Hvila, M. Baláž - E. Piatak 
Slovan: Konrád - Dobroň, Švarný, P. Frühauf, I. Ďatelinka, Štajnoch, Jerofejevs, L. Kozák - Šatan, Lipiansky, L. Hudáček - M. Hudec, Kukumberg, M. Bakoš - M. Bartánus, Bulík, D. Skokan - A. Kudrna, D. Buc, Harvey - Preisinger 

Domáce Košice, ktoré v nedeľu svojmu súperovi podľahli 2:5, začali druhý finálový duel vynikajúco. Po pravej strane sa do útočného pásma predral Bartoš, jeho strelu vyrazil brankár Konrád iba pred Michela Miklíka a ten už v 41. sekunde otvoril skóre. Možnosť zvýšiť mal v 5. min Pašek, ale po šikovnej prihrávke Marcela Haščáka nepretlačil puk do bránky Bratislavčanov. O minútu neskôr predviedol peknú individuálnu akciu Kristek, strele švihom však chýbala presnosť. Útočníkovi M. Balážovi zmaril šancu v 8. min Dobroň. V úvodnom dejstve mali domáci 68-sekundovú presilovku o dvoch korčuliarov, no nevyužili ju rovnako ako početnú výhodu pri vylúčení Harveyho. V 18. min musel zasahovať Hylák: Šatan ho neprekonal ani na dvakrát.

Hostia vyrovnali v presilovej hre v 25. min, keď štyri sekundy pred návratom vylúčeného Martin Chovana na ľad prekonal Hyláka od modrej čiary obranca Štajnoch. O 91 sekúnd neskôr sa - rovnako v nerovnovážnom stave - opäť menilo skóre, M. Hudecovi skrátil dvojminútový trest za podrazenie "čistým priestrelom" Michel Miklík - 2:1. V ďalšom priebehu druhej časti Košice nevyužili tresty pre L. Hudáčka a Kukumberga, na druhej strane si odpykal Dravecký celé dve minúty za podrazenie.

Začiatok III. tretiny sa niesol v opatrnom duchu, viac z hry mal Slovan. V 46. min však urobili hostia vo vlastnom obrannom pásme veľkú chybu, Martin Chovan našiel pred bránkou voľného Draveckého, ten si kľučkou na bekhend "položil" Konráda a v páde zvýšil na 3:1. Ďalší gól Košíc pridal v 57. min po individuálnej Marcel Haščák, o 56 sekúnd neskôr znížil obranca Dobroň. Tréner Slovana si zobral oddychový čas. Plány na odvolanie brankára však skrížilo napadnutie zo strany Libora Hudáčka. Duel skončil triumfom Košíc 4:2. 

Hlasy:

Miroslav Ihnačák (tréner Košíc): "Dnes sme boli oveľa aktívnejší ako v prvom stretnutí. Hráči lepšie korčuľovali, mali oveľa lepší pohyb, na ich prejav sa úplne inak pozeralo. Bolo to naozaj o niečom inom. Už v prvej tretine sme si vytvorili šance a mohli sme rozhodnúť. Teraz si musíme oddýchnuť a pripraviť sa na ďalšie zápasy. V Bratislave nás nečakajú ľahké duely." 

Jan Neliba (tréner Slovana): "Aj keď sme hráčov nabádali a upozorňovali, že nás čaká náročný duel a Košice musia zabrať, nezačali sme najlepšie. Do zápasu sme vstúpili zle. Rozhodujúci bol tretí gól domácich, po ktorom sa upokojili a hrali svoju hru. Želali sme si zvíťaziť v Košiciach aspoň v jednom zápase, čo sa nám aj podarilo. Včerajšie víťazstvo bolo cenné. Ešte krajšie by však bolo, ak by sme odchádzali s dvoma úspechmi."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok