PR správa

Príčiny porúch potencie: Čo je za vašimi posteľovými problémami

PR
21.11.2016 11:38

V súčasnosti nie je núdza aj o také situácie v intímnej oblasti muža, kedy nefunguje všetko "tam dolu" tak, ako má. Nemáme ale na mysli zlyhanie v posteli, ktoré sa objaví len z času na čas. Skôr hovoríme o tom nepríjemnom a pravidelnom zlyhávaní, kedy sa môže jednať už o vážnejšie poruchy potencie a erekcie u muža.

Príčiny porúch potencie: Čo je za vašimi posteľovými problémami

Príčin porúch potencie a erekcie je hneď viacero. S akými najčastejšími príčinami potencie a erekcie sa stretávajú muži?

Kedy sa objavujú najčastejšie?

Samotné poruchy potencie a erekcie sa objavujú najčastejšie vtedy, ak nefunguje kvalitné a dostatočné prekrvenie penisu. Ak si myslíte, že sa problémy neobjavia "nikdy" (ani vo vyššom veku), lebo momentálne vás netrápia, asi vás týmto článkom sklameme. Žiadna istota "mužskej potencie a erekcie" neexistuje.

Najčastejšie dôvody problémov

Predstavme si najčastejšie príčiny problémov s potenciou a erekciou:

Choroby a zhoršený zdravotný stav - najmä cukrovka (diabetes), vysoký krvný tlak, srdcovo-cievne choroby, choroby obličiek, nadváha, zväčšená prostata;

Stresové stavy a stavy napätia - psychické problémy;

Zlý životný štýl - fajčenie, nadmerné pitie alkoholu, málo športovania;

Užívanie rôzny liekov - viaceré lieky majú vedľajšie účinky, ktoré nepriaznivo vplývajú napríklad aj na mužskú potenciu a erekciu.

Následne si povieme viac informácií o týchto najvážnejších príčinách vzniku problémov s potenciou a erekciou.

Cukrovka (diabetes)

Cukrovka alebo diabates je vážnym ochorením, ktoré spôsobuje okrem iného u mužov aj problémy s potenciou respektíve s erekciou. Prečo je to tak? Toto ochorenie nepriaznivo vplýva na nervy v mužskom organizme, vrátane erektilného tkaniva, ktoré sa nachádza v mužskom penise. Takéto dlhodobé pôsobonie narúša samotné nervové tkanivo a výsledkom je zníženie citlivosti penisu a tiež aj zníženie sily nervových vzruchov, ktoré sa vytvárajú priamo v mozgu. Preto vznik a udržanie erekcie u muža pri takomto pôsobení je problematickejšie, najmä kvôli tomu, že sa krv v dostatočnom množstve nedostáva do tkanív penisu. Problémy s erekciou a potenciou sú teda viac než isté.

Vysoký krvný tlak (hypertenzia)

Vysoký krvný tlak je rovnako veľmi nebezpečný a pri jeho dlhodobom výskyte zapríčiňuje okrem iného aj nadmerný prietok krvi tepnami (výsledkom je kôrnatenie tepien a ich zúženie, neskôr neschopnosť dopraviť potrebnú dávku krvi aj do tých najintímnejších orgánov). Kôrnatenie tepien a ciev (odb. ateroskleróza) je najhlavnejším dôvodom vzniku erektilnej dysfunkcie u mužov po dovŕšení 60.-teho roku života.

Nadváha (obezita)

Zdravá strava znamená zdravú potenciu a erekciu. Poviete si, že aké je to jednoduché. Žiaľ súčasná prax hovorí o niečom inom. Zdravie u mnohých dnešných mužov je priam žalostné (česť výnimkám) a preto sa nemožno čudovať, prečo im nefunguje najdôležitejší mužský orgán tak, ako má. Muži väčšinou nedodržiavajú žiadne zásady zdravej stravy (alebo len v príliš malom množstve, čo nemá žiadny vplyv na potenciu), málo športujú (cvičia), trpia nedostatkom pohybu, čo má za následok narastajúci počet kilogramov a telesného tuku už v mladšom veku (všetko sa prenáša do vyššieho veku, kedy sa situácia zhoršuje). Preto sa aj problémy s potenciou a erekciou súčasne objavujú nielen vo vyššom veku, ale už v mladšom (najčastejšie už okolo dvadsiateho roku veku). Nadváha je zákernou chorobou v tom, že podmieňuje vznik ďalších problémov, ako je vyššie spomínaná cukrovka, problémy so srdcom alebo tlakom krvi.

Fajčenie a alkohol

Ďalšou častou príčinou problémov je aj nadmerné fajčenie a pitie alkoholu. Tento trend sa objavuje veľmi často u mužov aj dnes a vedie až k závislosti, čo nie je pozitívne jednak pre potenciu, ako aj erekciu muža. Mnohé staršie aj najnovšie klinické štúdie potvrdzujú vzájomné prepojenie medzi fajčením a mužskými intímnymi problémami. Nikotín je látkou, ktorá zužuje cievy a tie majú kvôli jeho vplyvom problém prepúšťať dostatok krvi aj do intímnych partií muža. Čoraz častejšie sa potom u silných fajčiarov objavujú problémy s potenciou a erekciou, či už na začiatku aktu alebo aj počas neho (nedostatočné udržanie penisu počas celého aktu). Penis bez kvalitného prekrvenia nebude fungovať - nikdy!

Psychické problémy

Až u 20 percent mužov je porucha potencie a erekcie spôsobená psychologickými činiteľmi ako sú stes, obavy zo zlyhania, depresia alebo aj nízke sebavedomie. To, že prežívate deň čo deň stresy v práci alebo tiež v domácom prostredí, nebude mať priaznivé dôsledky na celkové intímne zdravie, ako aj erekciu s potenciou. Výsledkom budú opäť stuhnuté svaly a nervy, ktoré zapríčinia nedostatok krvi do penisu. Spontánna erekcia bude len zbožným želaním a túžbou.

Choroby obličiek

Obličky sú veľmi dôležitým orgánom v tele a pokiaľ nebudú fungovať správne a tak ako majú, problémy sú len otázkou času. Navyše ak budú pretrvávať problémy obličiek, výnimkou nebudú ani problémy s erekciou a potenciou. Dnešné štatistiky hovoria jasne: Viac ako polovica mužov trpiacich na choroby obličiek má časté problémy s erekciou.

Užívanie liekov

Nakoniec aj užívanie liekov, napríklad tých na vysoký krvný tlak, žalúdočné vredy, psychické problémy, môže viesť k problémom. Niektoré z liekov dokážu narobiť viac škody ako osohu - dokonca aj s potenciou a erekciou. Preto by malo byť samozrejmosťou, že pri každom novom lieku prediskutujete so svojím lekárom možné vedľajšie účinky lieku.

Na záver ešte pripomenieme jednu dôležitú skutočnosť. Čím viac faktorov sa vás bude týkať, tým väčšie riziko vzniku problémov s potenciou a erekciou budete mať. Je dôležité myslieť hlavne pozitívne a jedno, dve, či tri zlyhania ešte nemusia byť vážnym problémom. Dôležité je byť vždy v pohode, s uvoľnenou mysľou bez stresu. Len tak možno očakávať, že posteľné problémy nebudú, respektíve tie čo sú, rýchlo pominú.

Ak sa chcete vyhnúť zlyhaniu v posteli, odporúčame prírodný certifikovaný výživový doplnok Zerex, ktorý účinkuje už do 60 minút a nemá žiadne vedľajšie účinky. Viac informácií sa dočítate na stránkach www.zerex.sk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok