Focus: V parlamente by bolo osem strán, Smer a SNS vo vedení

TA3
11.11.2016 10:12

Tradičným víťazom parlamentných volieb by bol podľa posledného prieskumu Smer Roberta Fica. Sulíkovcov v SaS prekonala SNS Andreja Danka, ktorá by sa umiestnila na druhom mieste. V pléne by sa po niekoľkomesačnej prestávke ocitli aj poslanci KDH, ktorú vedie Alojz Hlina.

Smer pod 27 percentami

Ak by sa parlamentné voľby konali na začiatku novembra, vyhrala by ich strana Smer-SD. Svoj hlas by jej dalo takmer 27 percent opýtaných. Do Národnej rady by sa dostalo ďalších sedem strán. Vyplýva to z výsledkov prieskumu agentúry Focus.

Na druhom mieste v prieskume skončila Slovenská národná strana s necelými trinástimi percentami. Viac ako 12 percent respondentov by dalo svoj hlas strane SaS. Kotlebova Ľudová strana Naše Slovensko by získala viac ako osem percent.

SMK pred bránami

Hnutiu OĽaNO-NOVA by dalo svoj hlas osem percent opýtaných. Sedem a pol percenta by získala strana Sme rodina – Boris Kollár. Strana Most-Híd by získala necelých sedem percent. Do parlamentu by sa dostalo aj Kresťanskodemokratické hnutie s viac ako šiestimi percentami.

Naopak, pred bránami Národnej rady by zostala strana maďarskej komunity s necelými štyrmi percentami a strana Sieť s necelými dvoma percentami. Smer-SD by v parlamente obsadil 46 kresiel. Slovenská národná strana by získala 22 mandátov. Liberáli z SaS by obsadili 20 kresiel. Kotlebova Ľudová strana Naše Slovensko by mala 14 zákonodarcov a strany OĽaNO-NOVA a Sme Rodina – Boris Kollár o jedného poslanca menej. Strany Most-Híd a KDH by získali 11 mandátov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok