Po bossovi prepustili aj známeho spisovateľa z radov takáčovcov

TA3 TASR
26.7.2017 11:58

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici rozhodol o prepustení z väzby na slobodu obvineného autora kriminálnych príbehov Václava Kincla, spájaného s bratislavskou skupinou takáčovcov.

Po bossovi prepustili aj známeho spisovateľa z radov takáčovcov
TASR/Dušan Hein

Prokurátor podal sťažnosť

Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné, keďže prokurátor podal proti tomu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR. O rozhodnutí informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Ako uviedla, súd nahradil väzbu prijatím peňažnej záruky vo výške 10.000 eur, ako aj dohľadom probačného a mediačného úradníka. Súd obvinenému uložil primerané povinnosti a obmedzenia, a tiež povinnosť oznámiť mu každú zmenu miesta pobytu.

Polícii sa prihlásil sám

Po razii na skupinu takáčovcov z konca januára tohto roka polícii unikalo šesť mužov a medzi nimi aj bývalý policajt Václav Kincl. Po tom, čo mal byť na úteku niekoľko týždňov, sa sám prihlásil na polícii. Sudca pre prípravné konanie ho vtedy na základe vydaného zatykača zobral do väzby.

Dôvodom bola možná obava z úteku. Vyšetrovateľ obvinil Václava Kincla zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, z prečinu nátlaku, zneužívania právomoci verejného činiteľa a z pokračovacieho zločinu podvodu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok