Supercela na Slovensku: pre mohutné búrky volali hasičov

TA3 TASR
21.7.2017 19:05

Na severovýchode Slovenska sa vyskytli silné búrky. Na niektorých miestach zasahovali aj hasiči. Ako informuje Slovenský hydrometeorologický ústav, na staniciach Strážske, Kamenica nad Cirochou či Zemplínske Hámre zaznamenali mimoriadnu intenzitu zrážok, až okolo 50 milimetrov za hodinu.

Supercela na Slovensku: pre mohutné búrky volali hasičov
SITA/Viktor Zamborský

V Kamenici nad Cirochou zaevidovali tiež silné nárazy vetra - 96,5 kilometra za hodinu. SHMÚ ďalej informuje, že v Prešovskom kraji sa vyskytla aj supercela. S vysokou pravdepodobnosťou priniesla krúpy a silný lejak.

snimka_0a000002-330a-16d2.png

Na niektorých miestach v regióne zasahovali aj hasiči. Za obcou Hažín nad Cirochou v smere na Humenné odstraňovali strom z vozovky, v Nižnom Hrabovci vo Vranovskom okrese zas popadané konáre a stromy na obecných komunikáciách. Informovala o tom operačná dôstojníčka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

Popadané stromy potrápili aj hasičov v Michalovskom okrese. Jeden odstraňovali zo železničnej trate pri meste Strážske, ďalšie na ceste na hlavnom ťahu od Strážskeho do Vranova nad Topľou, informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok