Slovan prehral s Lyngby aj v odvete v Dánsku, lúči sa v 2. predkole

TA3 SITA TASR
20.7.2017 23:09

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava prehrali na pôde dánskeho tímu Lyngby BK 1:2 vo štvrtkovej odvete 2. predkola Európskej ligy.

Slovan prehral s Lyngby aj v odvete v Dánsku, lúči sa v 2. predkole
SITA/AP

Vittek nepremenil pokutový kop

Minulý týždeň v domácom prostredí na Pasienkoch podľahli "belasí" tomuto súperovi 0:1. Zverenci Ivana Vukomanoviča sa teda lúčia s kontinentálnym pohárovým dianím v sezóne 2017/2018. Rovnako ako pred týždňom dostali obrovskú lekciu z efektivity.

V 8. min nepremenil skúsený veterán Róbert Vittek pokutový kop v prospech hostí, ktorý nasledoval po tom, ako Martin Örnskov stiahol na zem prenikajúceho Joeriho de Kampsa. Brankár Mikkel Andersen "trafil" pravú stranu a vyrazil polovysoký nie práve najšťastnejšie umiestnený pokus.

Nekompromisne zvýšil náskok

Naopak, na druhej strane sa v 19. min z bieleho bodu technickým oblúčikom presadil Mikkel Rygaard Jensen. Pískalo sa po ruke Jakuba Mareša v hektickej obrannej situácii v šestnástke. Navyše, v 30. min spomenutý Örnskov dorážkou po rohovom kope a nedôraznej defenzíve slovanistov zblízka nekompromisne zvýšil náskok domácich.

Lyngby po zmene strán v pohode udržiavalo hru v medzišestnástkovom priestore a v 67. min malo ešte jednu výhodu pokutového kopu po zákroku Borisa Sekuliča počas letu lopty zo štandardky do nebezpečného priestoru. Kapitán Thomas Sörensen však - krátko po odchode úspešného predchádzajúceho exekútora Rygaarda Jensena z ihriska - trafil brvno. V 89. min pohotovo s krátkym náprahom dosiahol z hranice pokutového územia po rohu čestný úspech Bratislavčanov nový muž na ploche Filip Oršula.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok