Britská polícia natáčala z vrtuľníka nahé ženy i sex

TA3 ČTK
18.7.2017 22:46

Posádka policajného vrtuľníka v Británii neoprávnene filmovala nahých ľudí pri opaľovaní, nudistov a dokonca zachytila ​​jednu dvojicu pri sexe. Súdu v severoanglickom Sheffielde to podľa serveru BBC povedali zástupcovia obžaloby.

Britská polícia natáčala z vrtuľníka nahé ženy i sex
SITA/AP

Obvinenia odmietli

Policajti čelia obvineniu zo zneužitia úradu, súdny proces by mal trvať zhruba tri týždne. Príslušníci polície grófstva South Yorkshire Matthew Lucas a Lee Walls, rovnako ako piloti Matthew Loosemore a Malcolm Reeves obvinenia vznesené voči nim odmietli.

Bývalý policajt Adrian Pogmore sa už skôr k činom priznal. Policajná kamera zachytila ​​okrem iného dvoch nudistov v kempe v roku 2008, matku s dcérami pri opaľovaní bez plaviek v roku 2007 a pár oddávajúci sa sexu na svojej záhrade v roku 2008, oznámila obžaloba súdu. Na záberoch údajne žena dokonca v jednej chvíli na vrtuľník máva.

Policajti - voyeuri

Žena zachytená pri opaľovaní s dcérami súdu povedala, že počínanie policajnej posádky je "úplne a totálne narušenie" súkromie. "Robí sa mi zle, keď pomyslím, že sa to stalo," povedala žena.

Naopak pár zachytený pri sexe, údajne Pogmoreovi priatelia, sa k prípadu nevyjadrili. Žalobca Richard Wright poznamenal, že verejnosť má právo očakávať, že policajné vrtuľníky sú používané na zaistenie bezpečnosti obcí, nie k natáčanie pohlavných aktov zo vzduchu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok