Corgoň liga- Trenčín - Nitra 5:2

SITA, TA3
7.4.2012 23:27

V 87. minúte Štyvar po dvoch minútach pobytu na ihrisku využil situáciu v rozhodenej obrane súpera a štvrtým trenčianskym gólom rozhodol o víťazovi dramatického a kvalitného stretnutia. V nadstavenom čase ešte výsledok prikrášlil Mazan.

Futbal - Corgoň liga - 26. kolo - sobota:
AS Trenčín - FC Nitra 5:2 (0:1)
Góly: 48. Depetris, 54. L. Peltier, 68. Štefánik, 87. Štyvar, 90.+ P. Mazan - 3. Seydouba Soumah, 59. V. Gajdoš, ŽK: 9. Godál, 36. Depetris, 87. Štyvar - 32. Kaspřák, 33. V. Gajdoš, rozhodovali: Perašín - E. Weiss, Poracký, 2718

Zostavy:

Trenčín : Volešák - Godál, Kleščík, Ševela, Radovanovič - Štefánik (80. P. Mazan) - L. Peltier (85. Štyvar), Diaz (33. Čögley), Salinas, Hlohovský - Depetris
Nitra: L. Hroššo - I. Kotora (10. Kaspřák), Murín, Martin Tóth, Harbuľák - V. Gajdoš (75. F. Moravčík), Šimončič (82. Šimonek) - Boszorád, Ľ. Kolár, Seydouba Soumah - K. Kroupa
Domáci dokonale prespali začiatok zápasu, a tak si hostia ovládnutím hry posilnili sebadôveru. Už v polovici 3. min našiel dieru v trenčianskej obrane Soumah a zoči-voči brankárovi nezaváhal. V 13. min Kroupovu zakrútenú strelu Volešák vystihol a zabránil tak ďalšej pohrome pre domácich. Tí sa až po dvadsiatich minútach poriadnejšie dostali do hry. V 21. min Salinas pekne kopnutým priamym kopom smerujúcim do vinkla preveril Hroššovu pozornosť. Hosťujúci brankár preukázal pohotovú reakciu aj v 34. min pri Čögleyovej tvrdej tečovanej strele, v 39. min pri Depetrisovom pokuse o obstrelenie i jeho hlavičke v 42. min. Trenčiansky tlak pred prestávkou však ovocie nepriniesol a Nitra sa mohla skonsolidovať.
Už v prvej minúte druhého polčasu mal obrovskú šancu hosťujúci Kroupa, pred odkrytou bránkou sa však zamotal s loptou. Domáci výrazne zintenzívnili nápor a podarilo sa im obrátiť skóre. V 48. min Depetris tečoval ponad brankára Štefánikov center a o šesť minút Hlohovského akciu zakončil umiestnenou strelou Peltier. Nitra však aj z útlmu vyťažila vyrovnanie, keď v 59. min nepokrytý Gajdoš zo stredu pokutového územia nekompromisne zavesil. Trenčín však už hral v "laufe" a v 68. min sa opäť ujal vedenia, keď ďalšiu Hlohovského výzvu na skórovanie vypočul Štefánik strelou z hranice šestnástky. V 77. min Moravčík vyslal delovku tesne nad bránku a Nitra aj preto nedosiahla na body. V 87. min totiž Štyvar po dvoch minútach pobytu na ihrisku využil situáciu v rozhodenej obrane súpera a štvrtým trenčianskym gólom rozhodol o víťazovi dramatického a kvalitného stretnutia. V nadstavenom čase ešte výsledok prikrášlil Mazan.

Hlasy:

Adrián Guľa (tréner Trenčína): "Na začiatku zápasu sme sa trochu hľadali, ale po preskupení našich radov sa nám podarilo získať stred ihriska a dostať sa do zápasu. Dôležitým momentom bola nepremenená šanca súpera na začiatku druhého polčasu, potom naše mužstvo preukázalo charakter a sršala z neho veľká energia. Chceli sme zápas zlomiť v náš prospech, čo sa nám aj podarilo a proti dobre organizovanej obrane súpera sme strelili päť gólov po pekných akciách. Toto víťazstvo nás samozrejme teší, ale v tomto zápase nám súper ukázal aj naše herné slabiny."
Ladislav Jurkemik (tréner Nitry) : "Bol to slušný ligový zápas, v ktorom padlo veľa gólov. Pre nás to však bol smutný duel, pretože, tak ako sme ho prehrali, mohli sme v ňom aj zvíťaziť. Na začiatku druhého polčasu sme nevyužili veľkú šancu na zvýšenie náskoku na 2:0, domáci sa chopili svojej šance, naopak my sme ďalšie početné príležitosti nedokázali využiť. Trenčín bol veľmi efektívny, pretože, čo jeho hráči vystrelili na bránu, z toho bol gól. Z našej strany to bol nešťastný zápas a prehra je pre nás príliš krutá."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok