Corgoň liga- Senica - Žilina 1:1

SITA, TA3
7.4.2012 23:25

V šlágri sobotňajšieho programu Corgoň ligy privítali Záhoráci vedúcich Žilinčanov. Od začiatku to bolo vyrovnané stretnutie, prevažne v strede poľa.

Futbal - Corgoň liga - 26. kolo - sobota:
FK Senica - MŠK Žilina 1:1 (1:1)
Góly: 29. P. Pavlík - 35. Pich, ŽK 52. T. Kóňa, 71. Štepanovský (obaja Senica), rozhodoval: Pavlík - Benko, Balko, 2489 divákov

Zostavy:

Senica: P. Bolek - Štepanovský, P. Pavlík, Gorosito, Wijlaars - Strnad, Križko (77. Kalabiška) - Jaroslav Diviš, T. Kóňa, Blackburn (60. M. Ďurica) - Diarrassouba
Žilina: Krnáč - Mabouka, Piaček, Akakpo, Ricardo Nunes - Gergel - Barčík, Bello, Pich - J. Mihálik (72. Pečovský), J. Novák (64. Deza)
V šlágri sobotňajšieho programu Corgoň ligy privítali Záhoráci vedúcich Žilinčanov. Od začiatku to bolo vyrovnané stretnutie, prevažne v strede poľa. Do priestoru bránky sa prvýkrát trafili Žilinčania už v 2. min Bellom, no Bolek nemal veľké problémy s jeho pokusom. Seničanov vystrašila aj krížna strela Picha v 26. min, ale lopta letela testne vedľa. V 29. min sa diváci dočkali gólu. Po priamom kope Kóňu vyskočil v pokutovom území najvyššie stopér Pavlík a koníčkom poslal loptu k pravej žrdi - 1:0. O štyri minúty neskôr pálil tvrdo Seničan Blackburn, ale Krnáč bol na svojom mieste. Žilinčanom sa podarilo vyrovnať v 35. min. Po centri Mabouku z pravej strany strelil gól hlavou na päťke nekrytý Pich. Po góle hostia ožili a čoraz viac sa tlačili pred Boleka. V 40. min tvrdo pálil Žilinčan Ricardo Nunes, no loptu zastavilo brvno. Tesne pred odchodom do kabín mohli ísť do vedenia Seničania, po Kóňovom vysunutí nebezpečne vystrelil Diarrassouba a Krnáč loptu s námahou vytlačil.
Druhý polčas sa začal gólovou šancou Seničanov. Diarrassouba predĺžil hlavou loptu na Pavlíka, no ten z výhodnej pozície mieril vedľa. V 53. min sa dostal do zakončenia senický útočník Diarrassouba, ale lopta po jeho zakončení išla mimo bránky. V 58. min Mabouka zobral loptu v šestnástke Gorositovi a po jeho prihrávke strieľal Novák vedľa Bolekovej bránky. O troch bodoch pre Senicu mohol rozhodnúť v 62. min Diarrassouba, loptu však po jeho zakončení spoza pokutového územia zastavila pravá žrď Krnáčovej bránky. V záverečných dvadsiatich minútach chceli oba tímy strhnúť víťazstvo na svoju stranu, do vážnejšieho zakončenia sa však už nedostali a duel sa skončil zaslúženou deľbou bodov.

Hlasy:

Stanislav Griga (tréner Senice): "S čím som spokojný je, že naše mužstvo chcelo zápas dotiahnuť do víťazného konca. V druhom polčase sme mali k výhre bližšie, dokázali sme si utvoriť príležitosti. Škoda chyby v prvom polčase, po ktorej sme dostali gól. Hráčom ale nemám čo vyčítať. Spokojný som najmä s tým, že moje mužstvo chcelo vyhrať."
Ľuboš Nosický (tréner Žiliny): "Sme radi za bod. Odohrali sme náročný zápas. V prvom polčase sme ešte dokázali kombinovať, v tom druhom nás súper zaskočil, dokázal nás zatlačiť a vypracovať si príležitosti. Myslím si však, že remíza je spravodlivá."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok