Lietadlo s českými dovolenkármi na palube zišlo z dráhy

TA3 ČTK
18.7.2017 11:21

Po pristátí v bulharskom meste Burgas zišlo z dráhy lietadlo českej leteckej spoločnosti Travel Service, ktoré priletelo z Brna. Nikto neutrpel žiadne zranenia. Informoval o tom server 24.chasa.bg s odvolaním sa na vyhlásenie letiska.

Lety presmerovali

Hovorkyňa spoločnosti Travel Service Vladimíra Dufková povedala, že lietadlo Travel Service na "pravidelnej linke z Brna do Burgasu sa po pristátí ocitlo predným kolesom mimo spevnenej plochy dráhového systému". Spresnila, že v lietadle bolo 178 cestujúcich a šesť členov posádky, nikto z nich nebol pri udalosti zranený.

Všetci vystúpili z lietadla po schodoch. Lietadlo je podľa nej opäť na ploche letiska. Letisko v Burgase je uzavreté a všetky lety sú presmerované do Varny.

Médiá spomenuli útok na letisku

Podľa tlačového strediska letiska zatiaľ nie je jasné, či išlo o chybu pilota alebo nehodu spôsobilo niečo iné. Podrobnosti zisťujú vyšetrovatelia bulharského ministerstva dopravy.

Bulharské médiá v súvislosti s nehodou pripomínajú, že presne pred piatimi rokmi bol na letisku v Burgase spáchaný teroristický útok na autobus s izraelskými turistami. Samovražedný útočník vtedy odpálil výbušninu, ktorá zabila päť obyvateľov Izraela a bulharského vodiča autobusu. Proces s dvoma spolupáchateľmi, ktorí sú stále na úteku a budú súdení v neprítomnosti, bol už niekoľkokrát odložený.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok