Corgoň liga- Košice-Zlaté Moravce 0:1

SITA, TA3
7.4.2012 20:26

V Čermeli videli fanúšikovia v prvom polčase iba priemerný futbal. Obe mužstvá si vypracovali minimum šancí, takže zo samotnej hry divákov boleli oči.

Futbal - Corgoň liga - 26. kolo - sobota:

MFK Košice - FC ViOn Zlaté Moravce 0:1 (0:0)
Gól: 48. Orávik, ŽK: 63. Isola, 88. Sekulič - 18. M. Husár, 36. Pavlenda, 55. Bernáth, 90. Paur, ČK: 86. Isola (Košice) po druhej ŽK, rozhodovali: Horváth - Žákech, Lieskovský, 840 divákov

Zostavy:

Košice: Tofiloski - Mikuláš Tóth, Kavka (46. Redžepi), Ostojič, Sekulič - Isola, Šinglár (53. Bukata) - Karaš, K. Kuzma, Viazanko - K. Diaby (46. Nurkovič)
Zlaté Moravce: M. Kuciak - Pavlenda, M. Pavlovič, Pavol Majerník, Chren - Orávik, Paur, M. Husár, Hodek - Martin Luhový, Bernáth (65. Brčák, 90. Ondrejka)
V Čermeli videli fanúšikovia v prvom polčase iba priemerný futbal. Obe mužstvá si vypracovali minimum šancí, takže zo samotnej hry divákov boleli oči. V 13. min sa Karaš pokúsil prekvapiť Kuciaka, no ten sa stihol vrátiť a loptu chytil. V 18. min Husár fauloval v šestnástke Kuzmu a rozhodca Horváth nariadil pokutový kop, ten však Diaby zahodil, keď sa lopta od brvna odrazila do zeme a späť do ihriska. O dve minúty pohrozili po prvý raz aj hostia, no po rohu smerovala hlavička Majerníka iba do stredu bránky. V 28. min sa Hodek dostal až pred Tofiloského, no ten sa mu hodil pod nohy a pokus zblokoval na roh. Až do prestávky potom diváci nevideli na ihrisku žiaden väčší vzruch.
Ten však prišiel tri minúty po zmene strán, keď Orávik využil zaváhanie v defenzíve MFK, unikol obrancom a chladnokrvne skóroval. O dve minúty neskôr mohol Bernáth z dobrej pozície zvýšiť, no mieril nad. V 67. min Karaš z diaľky mieril iba do stredu bránky. Bola to jediná strela domácich za celý druhý polčas. V 69. min sa ešte blysol pekným prienikom Husár, no ľavačkou netrafil bránku MFK. Až do záverečných minút sa potom hra prelievala iba medzi šestnástkami, hostia si pohodlne udržiavali vedenie. Naopak domáci v nervozite a kŕči nevedeli vymyslieť absolútne nič a pripísali si už štvrtú domácu prehru na jar.

Hlasy:

Ladislav Šimčo (tréner Košíc): "Nepremenená jedenástka bola pre nás direkt. Gól hneď po prestávke - K.O. Mužstvo sa za celý polčas nevedelo vyrovnať s inkasovaným gólom, nespoznával som svojich hráčov. Psychika urobila svoje."
Juraj Jarábek (tréner Zlatých Moraviec): "V prvom rade sme radi za víťazstvo v Košiciach. Boli sme si vedomí, že s nimi máme úspešnú sériu. Zlomovým momentom stretnutia bola nepremenená jedenástka, ktorá nám vliala síl. Po prestávke sme využili jeden brejk a nakoniec sme sa tešili z víťazstva."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok