Kancelárii parlamentu bude opäť šéfovať Viktor Stromček

SITA
7.4.2012 14:31

Vedúcim Kancelárie Národnej rady (NR) SR pod vedením Pavla Pašku (Smer-SD) sa stane opäť Viktor Stromček. Ako povedal, na bratislavskom magistráte, kde riaditeľuje, už dal výpoveď a keďže bol na kandidátke Smeru-SD zvolený do parlamentu, vzdá sa tiež poslaneckého mandátu.

Kancelárii parlamentu bude opäť šéfovať Viktor Stromček
SITA

Stromček Kanceláriu NR SR viedol aj v rokoch 2006-2010, teda v čase, keď bol predsedom parlamentu tiež Paška. Na staronovom pôsobisku sa chce sústrediť na to, aby Kancelária NR SR nebola predmetom politického boja, ale aby vytvárala profesionálne podmienky na prácu ľudí, ktorí zabezpečujú podmienky pre výkon kompetencií parlamentu. Politizovanie bolo podľa Stromčeka typické pre Kanceláriu NR SR pod vedením Michala Nižňana.

Rekonštrukciu Bratislavského hradu, ktorý spadá pod správu kancelárie parlamentu, Stromček v súčasnosti nepovažuje za tému číslo jeden. Myslí si však, že by sa v nej malo pokračovať. "Na rekonštrukciu boli vynaložené nemalé prostriedky, zastaviť ju by bola chyba. Treba nájsť kompromis podľa možností štátneho rozpočtu," povedal pre agentúru SITA. Rekonštrukcia hradu sa naštartovala práve za Paškovho parlamentného predsedovania, po nástupe Sulíka sa rozsah prác výrazne zúžil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok