Koho by uprednostnil Putin v Bielom dome? Trump v tom má jasno

TA3 TASR
13.7.2017 00:46

Ruský prezident Vladimir Putin by bol radšej, keby vlaňajšie prezidentské voľby v USA vyhrala Hillary Clintonová. V rozhovore pre kresťansky orientovanú televíziu CBN to uviedol americký prezident Donald Trump.

S Putinom si rozumiem "veľmi, veľmi dobre", povedal podľa agentúry AP Trump. Poznamenal však, že Putin by uprednostnil v Bielom dome Clintonovú, pretože by oslabila americkú armádu a zvýšila ceny energií - obe tieto veci by Putin privítal.

"Od prvého dňa som chcel silnú armádu. On to nechcel vidieť," dodal Trump. Agentúra DPA poznamenala, že rozhovor s Trumpom sa uskutočnil po odhalení, že jeho syn sa pred vlaňajšími prezidentskými voľbami stretol s ruskou právničkou Nataľjou Veseľnickou. Tá mu mala údajne poskytnúť kompromitujúce informácie o prezidentskej kandidátke Demokratickej strany Hillary Clintonovej.

O uvedenom predvolebnom stretnutí informoval americký denník New York Times v čase, keď pokračuje vyšetrovanie údajných zásahov Ruska do vlaňajších prezidentských volieb v Spojených štátoch. Schôdzka s ruskou právničkou Nataliou Veseľnickou sa uskutočnila v júni 2016 v New Yorku a okrem Donalda Trumpa mladšieho sa na nej údajne zúčastnili jeho švagor Jared Kushner a šéf Trumpovej volebnej kampane Paul Manafort.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok