Horiace autá, barikády i vodné delá. Hamburg sa zmenil na bojisko

TA3 TASR
8.7.2017 08:10

Výtržnosti počas demonštrácií proti summitu krajín G20 v nemeckom Hamburgu sa zintenzívnili. Policajné zložky zasiahli po tom, čo demonštranti zapálili barikády a začali rozbíjať v meste výklady.

Rozdelili sa na niekoľko skupiniek

Zásahové jednotky podľa agentúry DPA vošli do priľahlých budov v oblasti ulíc Schulterblatt a Schanzenstraße a situáciu následne monitorovali aj zo striech. Nad oblasťou krúžili dva policajné vrtuľníky s reflektormi.

S použitím obrnených vozidiel polícia odstránila barikády, pričom došlo aj k použitiu vodných diel, slzotvorného plynu a policajných psov. Výtržníci sa následne rozpŕchli a podľa DPA sa pravdepodobne rozdelili na niekoľko skupiniek.

Výtržníkov dištancovali

Polícia prostredníctvom Facebooku vyzvala občanov, aby sa od výtržníkov jasne dištancovali: "V týchto chvíľach postupujeme dôsledne voči páchateľom na Schulterblatte. Podporte našu prácu a bezodkladne ustúpte!"

Médiá aj bežných ľudí polícia vyzvala, aby si taktické postupy zásahových zložiek nefilmovali, pretože by tak mohli ohroziť ich bezpečnosť. Policajti zadržali približne 100 ľudí, niektorí z nich sa už nachádzajú vo vyšetrovacej väzbe.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok