Rybáriková postupuje vo Wimbledone, Plíškovú z hry vyradila

TA3 TASR
6.7.2017 19:22

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa prebojovala už do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V 2. kole na trávnatom centri All England Clubu po výbornom výkone vyradila nasadenú trojku Češku Karolínu Plíškovú 3:6, 6:4, 6:2.

Rybáriková predviedla pestrý technický tenis. Nízkymi čopmi a častou zmenou rytmu zaskočila jednu z favoritiek na celkový triumf a získala najcennejší skalp v tomto roku. Vo Wimbledone vyrovnala svoje singlové maximum z roku 2015, v dueli o postup do osemfinále nastúpi v sobotu proti Ukrajinke Lesii Curenkovej.

Rybáriková musela tuho bojovať hneď o prvý gem pri vlastnom servise. Aj vďaka odvážnej hre na sieti odvrátila sériu brejkbalov a po siedmich zhodách napokon vyrovnala na 1:1. Plíšková si naďalej suverénne vyhrávala svoje servisy. Za stavu 4:3 sa aj s pomocou pásky dostala k ďalšiemu brejkbalu a ten už premenila. Zisk prvého setu následne spečatila čistou hrou. V druhom dejstve Plíšková za stavu 2:2 prelomila podanie Rybáriková. Slovenka však bleskovo kontrovala rebrejkom a v koncovke setu slávila úspech, keď v desiatom geme profitovala zo štyroch nevynútených chýb Plíškovej.

V treťom sete Rybáriková za stavu 1:1 odvrátila dva brejkbaly, v ďalšom geme zobrala Plíškovej podanie a ujala sa vedenia 3:1. Následne síce stratila servis, no v šiestom geme opäť Češku brejkla a zápas už dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:2 premenila po víťaznom bekhendovom obhodení hneď prvý mečbal. Pre Rybárikovú je trávnatá časť sezóny mimoriadne úspešná. Zverenka trénera Petra Hubera triumfovala na turnajoch ITF v Ilkley aj v Surbitone a vo svetovom rebríčku WTA sa vrátila do elitnej svetovej stovky. Na turnaji WTA v Nottinghame postúpila slovenská dvojka až do semifinále.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok