Cavendish: Dokážem odhadnúť, do ktorej medzery sa zmestím

TA3 TASR SITA
5.7.2017 15:41

Britský cyklista Mark Cavendish pochválil odvahu jury, ktorá diskvalifikovala úradujúceho majstra sveta Petra Sagana z Tour de France. Utorňajšia kolízia tak znamenala koniec na pretekoch pre oboch, keďže Cavendisha vyradila zlomenina pravej lopatky.

Cavendish: Dokážem odhadnúť, do ktorej medzery sa zmestím
SITA/AP

Zľakol sa krvi

Britský cyklista Mark Cavendish priznal, že bezprostredne po kontakte so Slovákom Petrom Saganom a páde tesne pred cieľom utorkovej štvrtej etapy na pretekoch Tour de France myslel pre silno krvácajúci prst pravej ruky na najhoršie. "Na zemi bola kaluž krvi. Pomyslel som si, že na mieste vykrvácam. Moji tímoví kolegovia však boli nablízku a pomohli mi vstať," vyhlásil člen zoskupenia Dimension Data pred štartom stredajšej piatej etapy.

Do ďalšieho priebehu nezasiahne Cavendish ani Sagan - Brit má zlomenú pravú lopatku a musel odstúpiť, slovenského úradujúceho a dvojnásobného svetového šampióna z podujatia vylúčili. "Chce to veľa odvahy, diskvalifikovať z Tour de France majstra sveta," doplnil Cavendish.

"Môžem len akceptovať rozhodnutie komisie, no nesúhlasím s ním. Nemyslím si, že som urobil niečo zlé v záverečnom šprinte. Bol to šialený záver, nie prvý a ani nie posledný. Je mi veľmi ľúto Marka Cavendisha, prajem mu skoré uzdravenie," povedal Peter Sagan, ktorý sa bol bezprostredne po etape ospravedlniť britskému špecialistovi na rýchle koncovky.

france-cycling-tour-de-france-12341-814df1c26a544d4dabff696f797a7de8_0a000002-eae6-03c4.jpg

Zlosť nepociťuje

Britský cyklista Mark Cavendish pochválil odvahu jury, ktorá diskvalifikovala úradujúceho majstra sveta Petra Sagana z Tour de France. "Táto jury je jedna z najskúsenejších, aké som tu zažil. Dokážem odhadnúť, do ktorej medzery sa zmestím," povedal. Brit nepociťuje nevraživosť voči Slovákovi a zdôraznil, že sú dobrí priatelia a Sagan mu zavolal v utorok, keď bol na vyšetrení v nemocnici.

Ešte predtým ho prišiel skontrolovať k tímovému autobusu. "Bolo to od neho čestné, hneď sa prísť ospravedlniť. Ukázalo to náš vzťah, aj to, aký je človek. To si vážim viac než čokoľvek. Je smutné, že sme obaja von z Tour de France. Rozprávali sme sa, je to v poriadku," dodal víťaz tridsiatich etáp na najslávnejších cyklistických pretekoch sveta.Rozhodnutie jury podporil aj riaditeľ TdF Thierry Gouvenou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok