Taký je šprint, mrzí ma to. Sagan opísal kontakt s Cavendishom

TA3 TASR SITA
4.7.2017 18:07

Sagan skončil v 4. etape Tour de France na druhom mieste, v cieľovej rovinke však mal kontakt s britským rýchlikom Markom Cavendishom, ktorý skončil po škaredom páde na zemi. Najskôr za to dostal 30-sekundovú penalizáciu, neskôr ho zo súťaže vylúčili.

Taký je šprint, mrzí ma to. Sagan opísal kontakt s Cavendishom
SITA/AP

Podľa prvých informácií sa Tour de France pre britského rýchlika skončila. Cavendish po kontakte so slovenským jazdcom skončil v bariére. Následne cez Brita prepadli aj ďalší pretekári. "Len som sa snažil obísť Démara, keď sa prirútil Sagan. Vychádzam s Petrom dobre, ale nerozumiem tomu. Keby okolo mňa prešiel, v poriadku, ale ten lakeť. Nie som za to jeho fanúšik. S Petrom nemám žiadny problém, pád je pád, ale rád by som sa dozvedel viac o tom lakti," uviedol smutný Mark Cavendish podľa webu Cyclingnews. K svojmu zraneniu poznamenal: "Prst bude potrebovať stehy, dosť to krváca. Čo sa týka ramena, možno to bude mať niečo spoločné s dávnejším zranením aj väzmi. Nie som lekár, ale pocitovo to nevyzerá dobre."

Jazdec tímu Bora-Hansgrohe sa hneď po finiši išiel Cavendishovi k tímovému autobusu ospravedlniť za incident. Dvadsaťsedemročný rodený Žilinčan Peter Sagan si pripísal na Tour de France 36. pódiové umiestnenie v kariére, devätnástykrát skončil na 2. priečke. V tomto ročníku už má na konte jedno víťazstvo, ktoré sa zrodilo v pondelok v Longwy.

"Nevedel som, že mám napravo Marka Cavendisha, iba som sa snažil ísť v háku za Kristoffom. Taký je šprint, samozrejme, veľmi ma mrzí, čo sa stalo Markovi. Nie je pekné to vidieť," uviedol Peter Sagan v prvom televíznom interview.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok