Sieť potvrdila, že je ochotná rokovať so Smerom

TA3 TASR
13.3.2016 16:39

Sieť je otvorená rokovaniam so Smerom-SD o programových prioritách, potvrdil podpredseda #Siete Andrej Hrnčiar. Rozhodnutie podľa neho jednomyseľne schválili členovia predsedníctva. Na zasadnutí sa nezúčastnila Katarína Macháčková a Miroslav Beblavý, ktorý je na dovolenke.

Hľadanie programových prienikov

Ak nájdu programové prieniky so Smerom-SD, budú informovať predsedníctvo a poslanecký klub, ktoré rozhodnú o ďalšom postupe, naznačil A. Hrnčiar. Zároveň potvrdil, že ich primárnym cieľom bola stredopravá vláda, a preto sa tieto dni nezapájali do súbojov s ostatnými pravicovými stranami.

Podľa #Siete je po sneme SNS zrejmé, že Slovensko má len dve možnosti, a to vládu opierajúcu sa o parlamentnú väčšinu alebo úradnícku vládu, ktorá krajinu povedie k predčasným voľbám. "Predsedníctvo #Siete konštatovalo, že pre posúdenie, ktorá z týchto možností je pre SR užitočnejšia, potrebuje vedenie strany oficiálne stretnutie s vedením Smeru-SD, SNS a Mosta-Híd," dodal Hrnčiar.

Zároveň dalo predsedníctvo mandát predsedovi a podpredsedom strany na vedenie rokovaní o jej ôsmich prioritách doplnených o ďalšie dve požiadavky. A to účasť opozície na kontrole moci, najmä v zdravotníctve a doplnenie vyšetrovacieho tímu Gorila.

Bugár tiež názor zmenil

Už v sobotu strana Most-Híd informovala tiež, že je ochotná rokovať so Smerom-SD. "Ak si Smer-SD myslí, že treba stabilnú vládu, predpokladáme, že osloví štandardné politické strany a keď nás pozve, tak sa zúčastníme,"skonštatoval Bugár.

Most-Híd však ešte tento týždeň rokovanie so Smerom-SD odmietol. Svoj názor zmenil po sobotňajšom Sneme Slovenskej národnej strany, keď podľa Bugára vysvitlo, že pravicová vláda na Slovensku nevznikne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok