Po masívnom zosuve pôdy je stále vyše sto osôb nezvestných

TA3 TASR
25.6.2017 10:50

Čínskym záchranárom sa podarilo za prvých 30 hodín po tom, ako horskú dedinku v provincii S´čchuan zasypala zosunutá pôda, vytiahnuť spod nej deväť mŕtvych tiel. Podľa predchádzajúcich údajov bolo vytiahnutých pätnásť tiel. Pôvodné správy hovorili aj o tom, že jednu osobu sa podarilo vytiahnuť živú, tie sa ale nepotvrdili.

Po masívnom zosuve pôdy je stále vyše sto osôb nezvestných
SITA/AP

Ďalších najmenej 109 ľudí je stále zasypaných pod zosunutou pôdou a šance na ich prežitie sa s postupom času znižujú. "Nevzdáme to a budeme pátrať ďalej, pokiaľ bude aspoň minimálna šanca na prežitie," citujú agentúry vyjadrenie jedného z viac ako 2500 zasahujúcich záchranárov.

Masívny zosuv pôdy, ktorý podľa čínskej štátnej tlačovej agentúry Nová Čína pravdepodobne vyvolali silné dažde, pochoval v sobotu celú dedinku Sin-mo, v ktorej sa nachádzalo 62 domov a hotel. Prežiť sa podarilo len trojčlennej rodine s mesačným bábätkom. Matka a otec sú živí a zdraví, no ich dieťa je na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Otec dieťaťa čínskym médiám povedal, že keď mu v noci prezliekali plienku, počuli zrazu hluk a vypadla elektrina. Dvere na ich dome boli už zahradené zosunutou pôdou, ale nakoniec sa im ešte na poslednú chvíľu podarilo uniknúť.

Témy: Nová Čína
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok