Mladí demonštranti zaútočili na vojenskú základňu v Caracase

TA3 TASR
25.6.2017 07:28

Demonštranti vyvalili bránu pred leteckou základňou venezuelskej armády v Caracase. Vzápätí zasiahli bezpečnostné zložky, ktoré proti demonštrantom použili slzotvorný plyn. Demonštranti hádzali kamene. Niekoľko z nich utrpelo zranenia.

Mladí demonštranti zaútočili na vojenskú základňu v Caracase
SITA/AP

K potýčkam došlo po pokojnej masovej demonštrácii v blízkosti základne La Carlota, kde prišiel o život 22-ročný demonštrant, ktorého príslušník Národnej gardy zblízka postrelil do hrude gumovým projektilom. Protivládne demonštrácie sa v okolí leteckej základne konali aj v piatok 23. júna, keď ich účastníci počas konfrontácií s bezpečnostnými zložkami podpálili aj viacero áut.

Venezuelský prezident Nicolás Maduro v príhovore k vojakom armády vyhlásil, že sa mu podarilo odhaliť sprisahanie podporované Spojenými štátmi, ktorého cieľom bolo zosadiť ho z funkcie. Maduro, podobne ako aj jeho predchodca Hugo Chávez, často obviňuje USA, že sa pokúšajú zosadiť socialistickú vládu vo Venezuele.

Maduro súčasne pochválil venezuelskú armádu za to, že stojí na strane vlády a varoval, že prídu ďalšie pokusy o zosadenie vládneho kabinetu. Protivládne nepokoje vo Venezuele trvajú od začiatku apríla a doteraz si vyžiadali vyše 70 obetí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok