Hraško zložil sľub v turčianskom kroji

SITA
4.4.2012 12:19

Novozvolený poslanec NR SR Igor Hraško (Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti) skladal poslanecký sľub v slávnostnom turčianskom ľudovom kroji. Ako povedal novinárom, kroj pozostával z nohavíc, košele, kabane a klobúka.

Hraško zložil sľub v turčianskom kroji
SITA

Keďže som folklorista, ctím si odkaz našich predkov, veľmi si vážim tradičné hodnoty našej národnej kultúry. Preto som chcel slávnostný akt absolvovať v národnom odeve. Národný odev je protokolárne braný k vyššiemu štandardu spoločenského odevu,“ povedal s tým, že príde v ňom aj pri iných slávnostných príležitostiach.

Po zložení sľubu sa však išiel prezliecť do obleku, teda do pracovného odevu poslanca NR SR.Hraško priznal, že v klube diskutovali, či je to vhodný odev na zloženie sľubu. „Zhodli sme sa, že je, lebo je to slávnostná chvíľa. Má to svoje opodstatnenie,“ dodal.

Všetkých 150 novozvolených poslancov dnes zložilo poslanecký sľub, na čo dosluhujúci predseda snemovne Pavol Hrušovský (KDH) ustanovujúcu schôdzu prerušil do 14:30. Sľub zložili aj členovia dosluhujúcej vlády Ivety Radičovej, na chvíľu sa tak stali zároveň aj poslancami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok