Útočník vrazil do polície, v aute mu našli plynovú bombu

TA3 ČTK SITA
19.6.2017 17:25

Do policajnej dodávky na parížskej triede Champs-Élysées nabúral vodič, ktorý podľa všetkého konal úmyselne. Policajti muža okamžite zadržali.

17:20 Podľa informácií francúzskych médií bol páchateľ ozbrojený, pri zrážke upadol do bezvedomia a vážne sa zranil. Policajti triedu uzavreli a pri automobile zasahujú, pričom údajne museli rozbiť jedno z okien, aby sa doň dostali a muža z nej vytiahli. Francúzske úrady prípad vyšetrujú ako teroristický čin a minister vnútra Gérard Collomb oznámil, že páchateľ "po pokuse o útok" zomrel.

Z vozidla, ktoré po náraze vybuchlo a začalo horieť, vodiča s ťažkými popáleninami vytiahli policajti, ktorí plamene následne uhasili. Polícia u vodiča našla pištoľ a v aute automatickú pušku s množstvom nábojov a tiež plynovú bombu, ktorá požiar zrejme spôsobila. Podľa vyšetrovateľov bol útočníkom 31-ročný francúzsky občan, ktorý bol sledovaný úradmi pre radikálnu činnosť.

16:35 Francúzske médiá citujúc policajné zdroje tvrdia, že muž tento čin spáchal úmyselne. Protiteroristické oddelenie prokuratúry už vo veci začalo vyšetrovanie. Parížska prefektúra na twitteri upozornila, že oblasť vrátane priľahlej stanice metra bola uzavretá, a vyzvala verejnosť, aby sa lokalite vyhýbala. O pol hodinu neskôr úrady informovali, že "situácia je pod kontrolou" a že nikto nebol zranený.

Situáciu budeme monitorovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok