Obama: Ani Reagan by dnes nezvíťazil ako republikán

TASR
4.4.2012 06:59

Americký prezident Barack Obama v utorok obvinil republikánskych súperov, že sú tak radikálni a nekompromisní, že ani exprezident Ronald Reagan by v súčasnosti nemohol zvíťaziť v straníckych primárkach.

Podcast TA3 Na kávičke: Barbora Bobuľová
TA3

Obama v bodavom prejave pred zástupcami spravodajských médií kritizoval tak republikánskych kongresových lídrov, ako aj svojho najpravdepodobnejšieho súpera v novembrových prezidentských voľbách, guvernéra Massachusetts Mitta Romneyho. Prezident voľby označil za rozhodovanie sa medzi demokratickým kandidátom, ktorý chce vládu použiť na pomoc ľuďom, a republikánmi, ktorí by podľa neho nechali ľudí bojovať o prežitie, aby bohatí mali prospech.

Obama v príhovore reagoval hlavne na nový rozpočtový plán republikánov v Snemovni reprezentantov, ktorý označil za spiatočnícky a radikálny. "Je to len slabo zakrytý sociálny Darwinizmus. Je to v protiklade s celou našou históriou ako krajiny príležitostí a možností vzostupu pre každého, kto je ochotný na tom pracovať... Je to recept na úpadok," vyhlásil Obama.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok