Cibulková sa teší z titulu na tráve, prvýkrát uspela vo štvorhre

TA3 TASR
17.6.2017 15:52

Slovenská tenistka Dominika Cibulková získala na tráve v holandskom Hertogenboschi prvý deblový titul na okruhu WTA. Spoločne s Belgičankou Kirsten Flipkensovou zdolali vo finále druhú nasadenú domácu dvojicu Demi Schuursová, Kiki Bertensová 4:6, 6:4, 10:6 v tzv. supertajbrejku.

Cibulková sa teší z titulu na tráve, prvýkrát uspela vo štvorhre
SITA/AP

Cibulková zvíťazila vo finále štvorhry na podujatí Ricoh Open na tretí pokus. V roku 2013 neuspela vo finále v Hertogenboschi po boku Španielky Arantxy Parrovej-Santonjovej, v roku 2011 po boku Talianky Flavie Pennettovej. Zisk titulu v debli je pre Cibulkovú náplasťou za nevydarené vystúpenie vo dvojhre, kde skončila ako nasadená jednotka hneď v 1. kole na rakete nemeckej kvalifikantky Antonie Löttnerovej.

Cibulková mala po úspešnom finále veľkú radosť. "Prvý deblový titul je pre mňa výnimočný. V Hertogenboschi som dvakrát neuspela vo finále, do tretice všetko dobré. Veľká vďaka patrí Kirsten, s ktorou sa mi vždy hrá veľmi dobre. Je super, že som na tráve odohrala toľko zápasov a turnaj sme zakončili víťazstvom," povedala počas slávnostného ceremoniálu svetová šestka, ktorá vo dvojhre vybojovala na WTA Tour osem trofejí.

štvorhra - finále:
Dominika CIBULKOVÁ, Kirsten Flipkensová (SR/Bel.) - Demi Schuursová, Kiki Bertensová (2-Hol.) 4:6, 6:4, 10:6

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok