Corgoň liga - Žilina - Slovan Bratislava 3:0

SITA, TA3
3.4.2012 19:43

V šlágri v súboji o prvé miesto si prvé šance vypracovali hostia, strelu do priestoru medzi žrde vyslal v 13. min spoza šestnástky Mészáros, ale len do rúk brankára Krnáča. Vzápätí sa po dlhom autovom vhadzovaní dostal v pokutovom území k lopte Halenár, ale trafil obrancu Mabouku.

Futbal - Corgoň liga - 25. kolo - utorok:

MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava 3:0 (0:0)
Góly: 46. a 90. Bello, 60. Pich, ŽK: 4. R. Konečný, 58. Kladrubský, 67. Pečalka, 79. Kopúnek - 63. Gergel, 77. Ricardo Nunes, rozhodujú: Zelinka - Pelikán, E. Marek (všetci ČR), 4912 divákov 

Zostavy:
Žilina: Krnáč - Mabouka, Piaček, Akakpo, Ricardo Nunes - Gergel - Barčík, Bello, Pich - Majtán, J. Novák (64. Deza) 
Slovan: Putnocký - Bagayoko, Pečalka (70. Vaniš), R. Konečný, Pauschek (54. Szarka) - Kopúnek - K. Mészáros, Kladrubský, Milinkovič - Halenár (65. Grendel), O. Smetana 

V šlágri v súboji o prvé miesto si prvé šance vypracovali hostia, strelu do priestoru medzi žrde vyslal v 13. min spoza šestnástky Mészáros, ale len do rúk brankára Krnáča. Vzápätí sa po dlhom autovom vhadzovaní dostal v pokutovom území k lopte Halenár, ale trafil obrancu Mabouku. Hostia sa od týchto príležitostiach začali viac tlačiť pred žilinskú bránku. V 21. min to skúšal z diaľky Milinkovič, ale mieril vysoko nad. V 30. min sa dostali do prvej šance Žilinčania, po Maboukovom centri z pravej strany Pich pred bránkou zle trafil loptu a tá letela vedľa. O desať minút neskôr centroval opäť Mabouka, ale pred nabiehajúcim Majtánom chytil loptu brankár Putnocký. Hráči oboch tímov sa snažili hrať zodpovedne a plniť si úlohy, aj preto diváci nevideli v prvej polovici zápasu až tak veľa pekných kombinácii.

Hneď v prvej minúte po prestávke udreli domáci, po Novákovom centri skúšal zakončiť Majtán, odrazená lopta doletela k nabiehajúcemu Bellovi, ktorý trafil do odkrytej časti bránky a dostal Žilinu do vedenia. V 56. min rozohrávali hostia štandardnú situáciu, v šestnástke sa dostal k lopte stopér Pečalka, ale zblízka pálil vysoko nad. Žilina odpovedala druhým gólom, v 60. min potiahol akciu po pravej strane Majtán, odcentroval presne na hlavu Picha a ten zvýšil vedenie domáceho tímu na rozdiel dvoch gólov. Žlto-zelení začali hrať oveľa ofenzívnejšie a vytvorili si aj ďalšie príležitosti. Asi najväčšiu v 65. min, keď sa v strede poľa uvoľnil striedajúci Deza, prihral pred bránku nabiehajúcemu Maboukovi, ale tomu sa nepodarilo presne zakončiť. V 75. min sa pred Krnáčom ocitol Szarka, ale nemal dosť priestoru na presnejšiu strelu. Hostia sa s pribúdajúcimi minútami snažili viac útočiť, ale museli si dávať pozor na brejky domácich, najmä na rýchleho Dezu. V poslednej minúte rozhodol o konečnom výsledku dôležitého zápasu svojím druhým gólom v súboji po peknom úniku domáci stredopoliar Bello.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok