Vrba definitívne nebude trénerom slovenskej reprezentácie

SITA, TA3
3.4.2012 17:26

Pavel Vrba sa s definitívnou platnosťou nestane trénerom slovenskej futbalovej reprezentácie. Český kormidelník zostane na lavičke svojho súčasného zamestnávateľa - tímu úradujúceho majstra FC Viktoria Plzeň. Túto informáciu potvrdil českej agentúre Mediafax samotný P. Vrba:

"Je to tak. Majiteľ Plzne pán Paclík od začiatku tohto roka viedol rokovania so slovenskou stranou, na niektorých stretnutiach som bol prítomný aj ja. Vedenie Plzne rozhodlo, že ma neuvoľní."

Na túto skutočnosť reagoval aj prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik, ktorý pre agentúru SITA v utorok popoludní povedal: "S Viktoriou Plzeň sme sa nedohodli. Vedenie klubu nebolo ochotné uvoľniť pána Vrbu napriek tomu, že mal jasný záujem o pozíciu trénera slovenskej reprezentácie. V utorok sa uskutoční zasadnutie výkonného výboru Slovenského futbalového zväzu. Budem sa uchádzať o nový mandát na rokovanie s kandidátom na post kormidelníka nášho národného mužstva. Mená ďalších adeptov teraz nechcem konkretizovať. Plán ´B´ však existuje už od začiatku."

Pavel Vrba pre Mediafax potvrdil, že sa nerokovalo o tom, aby zároveň viedol z lavičky plzenský klub i slovenskú reprezentáciu. "To nebolo od začiatku v hre. Slovenská strana chcela trénera iba pre reprezentáciu a myslím si, že vedenie Plzne by na to nepristúpilo." ŠtyridsaťosemročnémuVrbovi sa skončí zmluva s Viktoriou 30. júna 2013. "Niekde som čítal, že som podpísal v Plzni nový kontrakt, ale nie je to pravda. Stále mi platí zmluva do konca nasledujúcej sezóny 2012/2013. Nepopieram, že ma lákala práca pri slovenskej reprezentácii, ale vo Viktorii som tiež spokojný. Urobili sme v Plzni kus práce a hráme dobrý futbal."

Ako je známe, členovia výkonného výboru Slovenského futbalového zväzu (VV SFZ) udelili v utorok 7. februára 2012 na svojom zasadnutí prezidentovi SFZ Jánovi Kováčikovi mandát rokovať s Pavlom Vrbom a zástupcami klubu Viktoria Plzeň o angažovaní spomenutého českého kouča na pozíciu kormidelníka slovenskej reprezentácie a zároveň schválili návrh obsahu podstatných náležitostí zmluvy s budúcim trénerom A-tímu SR. Po tom, čo k 31. januáru skončil na lavičke slovenského národného tímu po dohode so SFZ Vladimír Weiss st., bol práve rodák z Přerova najvážnejším kandidátom na post šéfa realizačného tímu.

Prezident SFZ Ján Kováčik ešte v prvý marcový deň vyhlásil, že Pavel Vrba prijal ponuku stať sa trénerom slovenskej futbalovej reprezentácie. "S pánom Vrbom sme dohodnutí na podmienkach i na pravidlách. Obe strany to akceptujú. Teraz už záleží iba na Plzni, či ho uvoľní. Dohodli sme sa veľmi rýchlo, prijal i našu finančnú ponuku," uviedol pred mesiacom J. Kováčik a doplnil: "Nemyslím si, že rokovania s vedením Plzne budú jednoduché a skončia sa za týždeň. Urobím však všetko pre to, aby som Vrbu získal." Pavel Vrba má skúsenosti so slovenským futbalom. V rokoch 2006 - 2007 bol asistentom vtedajšieho trénera slovenskej reprezentácie Jána Kociana. Na klubovej úrovni pôsobil v Púchove a v roku 2007 priviedol Žilinu k majstrovskému titulu. Od roku 2008 je trénerom Viktorie Plzeň, s týmto českým tímom získal národný pohár a superpohár, tešil sa z majstrovského titulu i postupu do skupinovej fázy Ligy majstrov. Západočesi sa zásluhou tretieho miesta v základnej H-skupine LM kvalifikovali do šestnásťfinále Európskej ligy UEFA 2011/2012, kde tesne stroskotali na nemeckom klube Schalke 04.
Rozhodnutím členov výkonného výboru SFZ viedol slovenskú reprezentáciu 29. februára v medzištátnom prípravnom stretnutí v Burse proti domácemu Turecku Michal Hipp. Bývalý asistent Vladimíra Weissa st. priviedol svojich zverencov v prvom zápase A-tímu v tomto kalendárnom roku k cennému víťazstvu 2:1 v "krajine polmesiaca."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok