Talianska polícia chytila zlodeja mozgu známeho svätca

TA3 ČTK
15.6.2017 19:19

Talianska polícia dolapila po dvoch týždňoch zlodeja relikvie s mozgom svätého Jána Bosca, katolíckeho kňaza a zakladateľa rádu saleziánov. Našla aj lup v dome 40-ročného páchateľa, ktorý ostatky odniesol z kostola na severe krajiny.

Talianska polícia chytila zlodeja mozgu známeho svätca
SITA/AP

Modlili sa za návrat

Ako informoval web talianskeho denníka La Stampa, zlodeja lup veľmi nepotešil. Domnieval sa totiž, že relikvia je zo zlata. Vzácna relikvia zmizla z baziliky v malej obci Castelnuovo neďaleko severotalianskeho mesta Turín začiatkom týždňa. Ján Bosco, známy skôr ako Don Bosco, sa tam v roku 1815 narodil.


Turínsky arcibiskup Cesare Nosiglia označil krádež za znamenie "hlbokej morálnej núdze" v spoločnosti. Za návrat relikvie sa podľa neho modlili vo všetkých diecézach spadajúcich pod turínskej arcibiskupstva.

Učiteľ mládeže

Don Bosco sa ako kňaz venoval práci s mládežou. Bol pedagógom v teréne, zakladateľom večernej školy, detských domovov, stredísk mládeže a robotníckych združení.

Aktívne sa snažil pomôcť riešiť najväčšie problémy rýchlo sa rozvíjajúceho priemyselného Turína 19. storočia - analfabetizmus, nezamestnanosť, problémy opustené a pracujúcej mládeže.V roku 1934 ho pápež Pius XI. svätorečil, v roku 1989 ho Ján Pavol II. vyhlásil za Otca a učiteľa mládeže celého sveta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok