V životnej poisťovni zasiahli kukláči aj s policajným transportérom

TA3 TASR
15.6.2017 09:15

Národná banka Slovenska zaviedla nútenú správu nad životnou poisťovňou Rapid life. Dôvodom je závažné ohrozenie práv klientov a neplnenie záväzkov. V košickom sídle poisťovne zaistili za asistencie polície kompletnú dokumentáciu, ktorú previezli do Národnej banky.

Národná banka ešte v apríli tohto roka upozornila, že poisťovňa sa účelovo vyhýba plneniu zmluvných podmienok voči klientom a odkazovala ich na súd. Od 1. januára 2016 je poisťovňa v takzvanom režime dobrovoľného ukončenia činnosti. Inštitúcia oznámila, že prestáva uzatvárať nové zmluvy a od 1. januára 2019 musí ukončiť činnosť a vysporiadať všetky zmluvy.

Národná banka Slovenska napokon po zásahu polície zaviedla nútenú správu nad poisťovňou Rapid Life. Za núteného správcu vymenovala Irenu Sopkovú. "Dôvodom vyhlásenia nútenej správy boli opakované zistenia, že poisťovňa Rapid life závažne ohrozuje práva klientov. Poisťovňa tiež nekonala dobromyseľne a s náležitou starostlivosťou pri plnení nárokov klientov z poistných zmlúv. Poisťovňa Rapid Life sama oznámila, že má akútne problémy s likviditou," uviedla NBS.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok