Zomrel Šebeščák, ktorý svedčil proti Frunimu a Majskému

TASR
2.4.2012 22:05

Jeden z troch konateľov skrachovanej nebankovej organizácie Horizont Slovakia Marián Šebeščák zomrel na nespresnené zdravotné komplikácie ako 52-ročný ešte v januári v Prahe. Informuje o tom portál sme.sk s tým, že Špecializovaný trestný súd o Šebeščákovej smrti nevedel.

Zomrel Šebeščák, ktorý svedčil proti Frunimu a Majskému
SITA

Špecializovaný trestný súd o Šebeščákovej smrti nevedel. Šebeščák je tak stále svedkom v kauze tunelovania skrachovaného Horizontu, kde je hlavným obžalovaným Jozef Majský. "Vystupoval ako mafiánsky boss. Nič nepodpisoval, iba vydával pokyny," povedal o Majskom v januári 2006.

Po advokátovi Martinovi Bognárovi ide o smrť druhého dôležitého svedka proti Majskému. V roku 2003 Šebeščák polícii oznámil, že sa ho Majského strana snažila ovplyvniť, aby zmenil výpoveď.
Sme.sk pripomína, že kauzu Horizont Špeciálny súd uzavrel v januári 2007. Vladimíra Fruniho a Františka Matika odsúdil na 11,5 roka, Šebeščáka na sedem rokov, lebo ako jediný spolupracoval.

V decembri 2007
Šebeščáka na podmienku z väzenia prepustili. Súd rozhodol, že sa polepšil.Šebeščák tvrdil, že má 800 korún, a to je celý jeho majetok. Potom sa poskúšal napríklad predávať vodné filtre, ponúkal sprostredkovanie práce na doma. Fruniho na podmienku prepustili vlani, na Matika je vydaný medzinárodný zatykač. Polícia nechce povedať, či má informácie o jeho pohybe.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok