Fico: Ak by nebolo Augusta 68, mohli sme predbehnúť aj Rakúsko

TASR
21.8.2015 14:32

Ak by nebolo udalostí, ku ktorým došlo 21. augusta 1968, možno by sme dnes na tom boli lepšie ako Rakúsko alebo ktorákoľvek iná krajina. Vyhlásil to predseda vlády Robert Fico.

Fico: Ak by nebolo Augusta 68, mohli sme predbehnúť aj Rakúsko
TASR

"Keby po roku 1968 pokračovalo to, o čom Alexander Dubček sníval, tak by sa asi neurobili také chyby so strategickými majetkami, aké sa urobili po roku 1989. O to viac mala vtedajšia republika šancu byť mimoriadne úspešná," povedal premiér Robert Fico v deň výročia vpádu vojsk Varšavskej zmluvy do Československa s tým, že 21. augusta 1968 bol v rámci celého Československa prerušený mimoriadne dôležitý obrodný proces.

"Alexander Dubček vždy chcel, aby spoločnosť bola občiansky slobodná a predovšetkým spravodlivá a solidárna. My sa pokúšame nasledovať túto politiku, lebo politika s ľudskou tvárou, o ktorej Alexander Dubček často hovoril, má moje veľké sympatie," priznal Fico. On sám si myslí, že o Slovensku možno povedať, že je to občiansky slobodná krajina. "SR určite patrí medzi najslobodnejšie krajiny vôbec," podotkol.

Šéf exekutívy zároveň deklaroval, že chce, aby Slovenská republika bola aj solidárne a sociálne spravodlivá. "A to už je úloha politikov orientovaných najmä ľavicovo a sociálno-demokraticky. Myslím si, že sa nám to v rámci možnosti darí," uzavrel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok