Slovinec Tratnik víťazom prológu Okolo Slovenska

TA3 TASR
7.6.2017 20:32

Víťazom stredajšieho prológu 61. ročníka cyklistických pretekov Okolo Slovenska sa stal Slovinec Jan Tratnik. Jazdec tímu CCC Sprandi Polkowice zvládol trať dlhú 3,7 kilometra za 4:43,69 minúty. Pred druhým Josefom Černým z Česka (Elkov - Author Cycling Team) mal náskok 7,10 sekundy.

Slovinec Tratnik víťazom prológu Okolo Slovenska
SITA/Oliver Ondráš

Najlepší zo Slovákov Patrik Tybor sa časom 5:08,69 minúty umiestnil na konci prvej dvadsiatky. Trať prológu zahŕňala rovinaté i technické pasáže a predstavilo sa na nej celkovo trinásť slovenských cyklistov. "V zákrutách som si nebol taký istý, ale zase som niečo získal v zjazde. Očakával som, že budem mať čas okolo 5:05, čiže som ešte v norme. Celkovo sa v pretekoch chcem umiestniť čo najlepšie, no sú veľmi nevyspytateľné. Najviac sa teším na tretiu etapu okolo Myjavy, keďže tam chodievame trénovať," uviedol Tybor pre TASR.

Tradičné preteky Okolo Slovenska majú na programe ešte štyri etapy. Prvá z nich je na programe vo štvrtok a povedie z Levoče do Banskej Bystrice. Na pelotón čaká celkovo 742 kilometrov, ktoré ho prevedú z Levoče cez Banskú Bystricu a Nitru až do Trnavy, kde 61. ročník vyvrcholí záverečnou etapou 11. júna.

Podujatie je prvýkrát v kategórii 2.1, čím sa zvýšili prestíž pretekov i financie na preplatenie cestovných nákladov popredným tímom. Organizátori pôvodne očakávali rekordnú účasť 156 pretekárov z 26 stajní, no krátko pred štartom sa pre zdravotné problémy odhlásil nórsky tím FixIT.no.

Výsledky prológu Okolo Slovenska (Levoča, 3,7 km):
1. Jan Tratnik (Slovin./CCC Sprandi Polkowice) 4:43,69 min, 2. Josef Černý (ČR/Elkov - Author Cycling Team) +7,10 s, 3. Mattia Cattaneo (Tal./Androni-Sidermec-Bottecchia) +14:84, 4. Matej Mugerli (Slovin./Amplatz-BMC) +19,32, 5. Piotr Brozyna (Poľ./CCC Sprandi Polkowice) +19,35, 6. Ricardo Vilela (Portug./Manzana Postobon Team) +19,79, 7. Marcin Bialoblocki (Poľ./CCC Sprandi Polkowice), 8. Tomáš Bucháček (ČR/Elkov - Author Cycling Team) +20,35.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok