Tvorcovia Hry o tróny ohlásili pred poslednou sériou pauzu aj novinky

TA3 SITA
6.6.2017 00:42

Populárny seriál Hra o tróny bude mať zrejme medzi siedmou a záverečnou ôsmou sezónou dlhšiu pauzu. Je pravdepodobné, že záverečnú sériu neodvysielajú s ročným odstupom v roku 2018, ale až v roku 2019.

Tvorcovia Hry o tróny ohlásili pred poslednou sériou pauzu aj novinky
SITA/AP

Prequel Hry o tróny

V rozhovore pre Entertainment Weekly to uviedol šéf televízie HBO Casey Bloys. Podľa jeho slov dali tvorcom seriálu Danovi Weissovi a Davidovi Benioffovi voľnú ruku okrem iného aj pri tvorbe časového harmonogramu prípravy poslednej série. "Musia napísať epizódy a pripraviť produkčný harmonogram. Keď pokročia s písaním, budeme vedieť viac," povedal Bloys.

Bloys prezradil aj nové informácie o plánoch televízie nakrútiť prequel Hry o tróny, teda nový seriál, ktorého dej sa bude odohrávať hlbšie v minulosti než dej pôvodného seriálu. Reagoval aj na nepotvrdené informácie, že by sa takýchto seriálov mohlo nakrúcať dokonca viacero naraz. "V médiách sa píše o tom, že budú štyri rôzne seriály, čo by znamenalo, že budeme mať (novú sériu) Hry o tróny každý štvrťrok. Tak to ale nie je," povedal Bloys.

Výber z piatich autorov

Prípravu seriálu, ktorého dej by sa mal odohrávať ešte pred Hrou o tróny, zadali v skutočnosti až piatim rôznym autorom, televízia však chce podľa všetkého nakoniec z týchto projektov vybrať a realizovať iba jeden. Podľa Bloysa to zvyšuje šance, že projekt toho autora, ktorý túto "súťaž" vyhrá, bude naozaj stáť za to.

Všetci autori, ktorí na projekte - každý po svojej línii - pracujú, sú podľa Bloysa v kontakte s autorom knižnej predlohy Hry o tróny Georgeom R. R. Martinom. "Každý z autorov sa musí rozhodnúť, akou formu bude s Georgeom pracovať. Niektorí s ním chcú spolupracovať priamo, iní študujú jeho zdroje a robia sami. Ale vo všetkých prípadoch bude George tieto scenáre čítať a posudzovať ich," povedal Bloys.

Prequel Hry o tróny podľa neho určite neuzrie svetlo sveta skôr, ako sa skončí záverečná sezóna pôvodného seriálu. Keďže jeho dej sa bude odohrávať hlbšie v minulosti, nemali by v ňom vystupovať žiadne postavy z Hry o tróny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok