Polícia pozná totožnosť útočníkov, v Londýne podnikla razie

TA3 TASR ČTK
5.6.2017 07:06

Britská polícia v súvislosti so sobotňajším atentátom v centre metropoly podnikla ďalšie razie vo východnom Londýne a zatkla niekoľko ľudí. Miestni obyvatelia na sociálnych sieťach hlásili silné rany a streľbu.

Podľa BBC skončila policajná uzávierka stanice a stanice metra pri moste London Bridge. Otvorený je čiastočne aj samotný most a okolité ulice, uviedla BBC. Na mieste je stále veľa policajtov. Razie sa podľa britskej tlače uskutočnili na jednej adrese na londýnskom predmestí Barking, kde polícia už v nedeľu zatkla 12 ľudí, a v časti Newham. Ďalšie podrobnosti nie sú známe.

V Londýne sa dopoludnia uskutoční ďalšie stretnutie vládneho výboru pre mimoriadne situácie COBRA. Podľa serveru Sky News sa očakáva tiež tlačová konferencia v hlavnej mešite na východe Londýna, ktorá je jednou z najväčších v Európe.

Pri atentáte, ktorý spáchala trojica útočníkov dodávkou a nožmi, prišlo o život sedem ľudí, 48 osôb bolo hospitalizovaných. V nedeľu večer bolo v nemocniciach 36 ľudí, z toho 21 v kritickom stave. K útoku sa prihlásil Islamský štát, ktorý sa ale hlási k atentátom, aj keď s ním útočníci neboli v priamom kontakte.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok