NHL: Nashville suverénne zdolal Pittsburgh 5:1 a znížil stav série

TA3 SITA nhl.com
4.6.2017 11:07

Hokejisti Nashville Predators zdvihli hlavy a v treťom súboji finále play-off NHL zdolali hráčov Pittsburghu Penguins na domácom ľade 5:1 (0:1, 3:0, 2:0). Stav finálovej série hranej na štyri víťazstvá "predátori" znížili na 1:2.

NHL: Nashville suverénne zdolal Pittsburgh 5:1 a znížil stav série
SITA/AP

Rozhodla druhá tretina, v ktorej sa v drese Nashvillu gólovo presadili Roman Josi, Frederick Gaudreau a James Neal. Hostia z Pittsburghu viedli už od 3. min zásluhou mladého amerického kanoniera Jaka Guentzela, ale bol to ich jediný gólový zápis vo finálovom zápase číslo 3. V tretej tretine víťazstvo zverencov trénera Petera Lavioletta ešte zvýraznili prvými zásahmi v tohtoročnom play-off Craig Smith a Mattias Ekholm. Po góle Ekholma z 54. min sa zápas len dohrával a hokejisti sa sústredili viac na osobné súboje a šarvátky ako hru.

Zatiaľ čo fínskemu gólmanovi v službách Nashvillu Pekkovi Rinnemu prvé dva zápasy finálovej série nevyšli,v treťom bol oporou svojho tímu. Pochytal 27 s 28 striel (úspešnosť 96,4%), ktoré na neho smerovali a bol vyhlásený za prvú hviezdu zápasu.

Finále play-off NHL - sobota (hrá sa na štyri víťazstvá):

Nashville - Pittsburgh 5:1 (0:1, 3:0, 2:0) - stav série 1:2

Góly: 26. Josi (Järnkrok, Ekholm), 27. F. Gaudreau (Watson, Josi), 40. Neal (Arvidsson, Josi), 45. C. Smith, 54. Ekholm (Järnkrok, Sissons) - 3. Guentzel (I. Cole, Crosby)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok