Nie som predmetom záujmu FBI. Celá záležitosť je smiešna, tvrdí Farage

TA3 ČTK
3.6.2017 10:44

Bývalý predseda britskej Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva Nigel Farage poprel, že by bol predmetom záujmu americkej FBI v súvislosti s údajným ruským ovplyvňovaním prezidentských volieb v USA. Uviedol to pre rozhlasovú stanicu BBC.

Na otázku, či ho niekto z FBI kontaktoval, odpovedal, že "samozrejme nie", uviedla agentúra Reuters. "Je to len hystéria," dodal Farage. Britský denník The Guardian vo štvrtok napísal, že Farage nečelí žiadnemu obvineniu, nie je podozrivý a nie je ani cieľom vyšetrovania, FBI ho podľa denníka vedie len ako takzvanú záujmovú osobu.

Dôvodom sú podľa zdrojov denníka Farageove kontakty na členov volebného štábu terajšieho amerického prezidenta Donalda Trumpa a tiež na zakladateľa portálu WikiLeaks Juliana Assangeovi.

WikiLeaks na svojom webe zverejňuje citlivé tajné vládne informácie a pred voľbami v USA vystavil aj elektronickú poštu Demokratickej strany, ktorú ukradli hackeri, ktorí boli podľa amerických tajných služieb z Ruska. Farage už vo štvrtok označil celú záležitosť za smiešnu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok