Známy rockový festival museli evakuovať, úrady sa obávajú útoku

TA3 TASR
2.6.2017 22:03

Hudobný festival Rock am Ring, ktorý sa za účasti desiatok tisíc hudobných nadšencov začal pri motoristickom okruhu Nürburgring, organizátori ešte pred vrcholom programu prerušili pre teroristické ohrozenie.

Nemecká polícia nariadila organizátorom, aby vyzvali návštevníkov na opustenie dejiska podujatia, informovalo internetové vydanie denníka Bild. Návštevníci si pri odchode z areálu spievali. "Naše publiku reagovalo fantasticky," povedal podľa Die Welt organizátor festivalu Marek Lieberberg.

germany-festival-terror-warning-47223-b24cc989a9c644faa4db668f241f33c8_0a000002-d833-1654.jpg

Polícia v Koblenzi podľa tlačovej agentúry DPA medzičasom informovala, že dôvodom pre rozhodnutie sú konkrétne indície, na základe ktorých nemožno vylúčiť teroristické ohrozenie. Vyšetrovanie je v plnom prúde. Z ampliónov sa ozývalo okrem iného aj vyjadrenie nádejí organizátorov, že festival bude môcť na ďalší deň riadne pokračovať.

Krajinská vláda Porýnia-Falcka existenciu možnej teroristickej hrozby potvrdila. Očakáva sa, že sa na mieste vyjadrí ešte v priebehu neskorých večerných hodín aj krajinský minister vnútra Roger Lewentz.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok