O britskej premiérke vznikla negatívna pieseň, stala sa hitom

TA3 ČTK
2.6.2017 21:49

Pieseň, ktorá obviňuje britskú premiérku Theresu Mayovú z predvolebného klamstva a kritizuje rozpočtové škrty jej konzervatívnej vlády, sa aj napriek bojkotu mainstreamových rádií vrátane BBC umiestnila v britskom týždennom rebríčku na štvrtom mieste.

O britskej premiérke vznikla negatívna pieseň, stala sa hitom
SITA/AP

Pieseň s chytľavým refrénom sa nazýva Liar Liar GE2017 a ide o dielo skupiny Captain SKA. Za minulý týždeň zaznamenala 10,6 milióna vypočutí a 59-tisíc stiahnutí. Na internetovom obchode Amazon je pieseň najsťahovanejšou v Británii a v rebríčku iTunes je v krajine druhá.

Pred londýnskym sídlom BBC protestovali desiatky ľudí pre rozhodnutie stanice nezaradiť pieseň do repertoáru. BBC sa obhajuje tým, že keby pieseň pustila do éteru, porušila by svoje pravidlá o nestrannosti. Podobne v minulosti nezahrala napríklad God Save The Queen od punkovej kapely Sex Pistols.

Refrén piesne, ktorý je zložený z prejavov premiérky, znie: "je to klamaráka, klamárka, nedá sa jej veriť, nie nie nie nie". V jednom z prejavov Mayová totiž uisťuje, že nevyhlási predčasné voľby, čo sa ale nakoniec stalo. Voliči pôjdu k urnám 8. júna.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok