Neznámy páchateľ zničil hlavné fontány v Piešťanoch

TA3 SITA
2.6.2017 14:13

Doposiaľ neznámy páchateľ úmyselne zlikvidoval šesť fontán v meste. Prečinom poškodzovania cudzej veci sa už zaoberá polícia.

Neznámy páchateľ zničil hlavné fontány v Piešťanoch
SITA/Ladislav Novák

Zatiaľ neznámy páchateľ poškodil v Piešťanoch šesť z jedenástich fontán, ktoré sú v správe Služieb mesta Piešťany. Páchateľ sa pomocou náradia dostal k ich vnútornému technickému vybaveniu a poškodil fontánu za múzeom, kamennú fontánu v parku, fontánu Barlolámač, ďalej fontány na Námestí Slobody, na Slnečnej ulici a pri Kruhovke.

Zo zistení pracovníkov Služieb mesta Piešťany vyplýva, že v tomto prípade nešlo o náhodný vandalský čin, ale o pripravovanú likvidáciu technického zariadenia jednotlivých fontán. Ešte pred vniknutím do obslužných šácht musel páchateľ vo viacerých prípadoch prestrihnúť zámky na poklopoch. Nasledovalo ničenie potrubí, čerpadiel, elektrického vedenia a ďalších zariadení.

„Opravy a sfunkčnenie fontán budú pracovníkom Služieb mesta Piešťany trvať minimálne tri až štyri týždne, pretože mnoho náhradných dielcov treba objednať a na každú poškodenú fontánu po jej oprave treba novú revíznu správu,“ uviedlo v písomnej informácii vedenie Služieb mesta Piešťany. Reálna výška spôsobenej škody zatiaľ vyčíslená nebola. Záležitosťou sa zaoberá polícia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok