Tajné stretnutie Sulíka s Kotlebom malo vraj oslabiť SNS

TA3 SITA TASR
29.5.2017 12:29

Šéf liberálov Richard Sulík sa v roku 2010 stretol s Marianom Kotlebom, aby oslabil Slovenskú národnú stranu. Tvrdí to jeho bývalý stranícky kolega Juraj Miškov, ktorý zareagoval na vyjadrenia v relácii V politike.

Miškov Sulíka už dávnejšie obvinil z toho, že sa s Kotlebom stretával pravidelne. „Bol koniec roka 2009 alebo začiatok roka 2010, to si už presne nepamätám. Vtedy bola otázka, či dokáže po voľbách vzniknúť pravicová koalícia bez Smeru. To priamo súviselo s úspechom Slotovej SNS, ktorá nakoniec skončila len tesne nad piatimi percentami,“ citoval ho vlani Denník N. Sulík uviedol, že s Kotlebom sa stretol "raz v Maďarsku."

Sulík sa so šéfom ĽSNS Kotlebom stretol aj v nedeľnej relácii našej televízie V politike. Politici sa rozprávali o voľbe nového riaditeľa RTVS, ale aj o hrozbe rozpustenia kotlebovcov. Prokuratúra ju považuje za extrémistickú politickú stranu s fašistickými tendenciami, ktorá svojou činnosťou a programom porušuje Ústavu SR, zákony a medzinárodné zmluvy.

Stranu za takú považuje aj Sulík. Poukazuje však na to, že keby mala strana nižšie preferencie, nikto by ju nechcel rozpúšťať. Pre stav v krajine však zúfalosť podľa neho ženie ľudí k tomu, aby sa stávali voličmi tejto strany. Je preto presvedčený, že treba vyriešiť omnoho dôležitejšie a podstatnejšie veci a potom sa "jeho strana rozpustí aj sama," povedal predseda SaS na margo ĽSNS.      

S tvrdeniami nesúhlasí strana ĽSNS. Jej predseda argumentuje aj tým, že strana môže byť rozpustená len vtedy, keď sa snaží o nedemokratický prevrat alebo zrušenie ústavy. "Nič také na nás nikto nájsť nemôže," vyhlásil Kotleba, podľa ktorého strana nič neporušuje, ani ústavu. Predseda ĽSNS za fašizmus označuje "vládu politikov, ktorí uprednostňujú finančné skupiny a podnikateľov pred záujmami obyvateľov vlastného štátu". "A to sa dnes na Slovensku, žiaľ, deje a výsledkom toho je veľmi deprimujúca situácia, v ktorej normálni ľudia musia žiť," dodal Kotleba.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok