Historický týždeň, fantastické rozhovory. Trump si prvú cestu pochvaľuje

TA3 ČTK
27.5.2017 22:08

Historický týždeň. Týmito slovami zhodnotil americký prezident Donald Trump svoju prvú zahraničnú cestu. Záverečným dňom summitu G7 ukončil 9-dňovú šnúru po krajinách Blízkeho východu a Európy. Rozhovory, ktoré počas cesty absolvoval, označil za fantastické.

Mám za sebou "skutočne historický týždeň", povedal Trump vojakom na americkej základni Sigonella na Sicílii, ktorú navštívil po skončení summitu siedmich najvyspelejších ekonomík sveta (G7) v neďalekom meste Taormina.

Prezident sa podľa svojich slov stretol so starými i novými spojencami USA a navštívil aj "jedno z najposvätnejších miest" troch svetových náboženstiev. Trump svoju prvú zahraničnú cestu začal v Saudskej Arábii, kde sa okrem svojho hostiteľa kráľa Salmána stretol aj s predstaviteľmi mnohých ďalších arabských krajín.

Následne sa v Izraeli stretol s premiérom Benjaminom Netanjahuom a prezidentom Reuvenom Rivlinom a na palestínskych územiach s predsedom samosprávy Mahmúdom Abbásom. Izraelčanov aj Palestínčanov vyzval k uzavretiu mieru.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok