Hoci ich nohy často neposlúchajú, bicykle im dávajú nový pohybový rozmer

TA3 TASR
25.5.2017 19:38

Tretí ročník charitatívneho cyklistického projektu Od Tatier k Dunaju začína už v pondelok 22. mája prvou etapou z Liptovskej Kokavy do Lúčok.

Osvetová akcia v prospech pacientov s chorobou skleróza multiplex končí symbolicky 27. mája v Bratislave pri príležitosti Svetového dňa sclerosis multiplex. "Šport a pravidelný pohyb je pri tomto ochorení veľmi potrebný. Preto je dôležité informovať čo najširšiu verejnosť o ochorení, aby poznali možnosti stabilizácie progresie. Bicyklovanie je obľúbený a medzi ľuďmi rozšírený šport, preto je vhodný, ako prostriedok na získanie podpory širokej verejnosti v boji proti ochoreniu," prezradila Jaroslava Valčeková zo Združenia sclerosis multiplex Nádej, ktoré celú akciu organizuje.

Prvá etapa začína v pondelok 22. mája o 10.00 h v Liptovskej Kokave a bude merať 48 kilometrov s cieľom v Kúpeľoch Lúčky. Tam si účastníci oddýchnu, aby ďalší deň pokračovali rovnako dlhou etapou do Terchovej. "Liptovu príroda dala do vienka vysoké hory a zdravie, ktoré vyviera zo zeme v podobe termálnych a liečivých prameňov. Región je predurčený na to, aby bol miestom pre relax, oddych, či už aktívny, alebo pasívny a prispieval tak k zdraviu a pohode ľudí," skonštatovala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Darina Bartková.

Cieľom podujatia je aj zvýšenie povedomia verejnosti o ochorení a pomoc jednak pacientom s touto diagnózou, ale aj ich príbuzným a priateľom. "Je to totiž ochorenie bez logiky a s nepredvídateľnými príznakmi, priebehom, aktivitou a tiež reakciou na liečbu," doplnila Katarína Šarafínová, PR manažérka OOCR Región Liptov. Projekt podporili športovci, herci, speváci, tanečníci, moderátori aj redaktori. Záštitu nad ním prevzal minister zdravotníctva Tomáš Drucker.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok