Trenčania zdolali Ružomberok 2:1

TA3, SITA
31.3.2012 22:25

AS Trenčín - MFK Ružomberok 2:1 (1:1)

Úvod zápasu lepšie zvládli hostia, ktorí sa v 18. min ujali vedenia po predĺženom priamom kope, keď loptu usmernil ponad brankára do siete Kostelný. Domáci však odpovedali už o štyri minúty, Hlohovský poslal center presne na Depetrisovu hlavu a ten z päťky bez problémov vyrovnal. Hra dostala spád a vyššie tempo, hostia sa snažili o rýchle protiútoky, pričom po jednom z nich Masaryk v 32. min zblízka trafil len do brankára. Na opačnej strane gólmana vystrašil nebezpečným priamym kopom v 35. min Hlohovský.

Po zmene strán Trenčania postupne zosilnili svoj tlak, ktorý po Depetrisovej sľubnej hlavičke či Baézovej delovke tesne nad bránku vyústil v druhý gól. V 66. min trenčiansku akciu korunoval dorážkou do odkrytej siete Peltier. Ružomberok sa však nevzdal, v 70. min Lásik prudko po zemi tesne minul žrď a v 76. min Markovičovu takmer gólovú jedovku zneškodnil Volešák. Trenčín si však už vydreté víťazstvo proti húževnatému súperovi postrážil, hoci oň musel bojovať až do posledných sekúnd. V chladnom, veternom a daždivom počasí predviedli obaja súperi solídne výkony, takže diváci mohli vidieť zaujímavé stretnutie s lepším koncom pre domácich.

AS Trenčín - MFK Ružomberok 2:1 (1:1)
Góly: 22. Depetris, 66. L. Peltier - 18. Kostelný, ŽK: 75. Baéz - 63. Lásik, rozhodovali: Sedlák - Mókoš, Jenčura, 2471 divákov 

Zostavy: 
Trenčín: Volešák - Godál, Kleščík, Ševela, Holúbek - Baéz - L. Peltier (84. V. Horváth), Salinas (58. Mazan), Štefánik, Hlohovský - Depetris (77. Štyvar) 
Ružomberok: Zich - P. Maslo, Kostelný, Greššák, J. Chovanec - J. Vavrík (84. M. Poliaček) - Skalák, Serečin (67. Hoferica), Lásik, Ďubek (63. Markovič) - Masaryk

Adrián Guľa (tréner Trenčína): "Diváci videl skvelý zápas, v ktorom sme sa snažili hrať rýchlo a dravo. Hoci sme na začiatku inkasovali gól, podarilo sa nám rýchlo vyrovnať. Silný súper nás nútil hrať futbal vo vysokom tempe. V druhom polčase sa nám podarilo aj s výraznou pomocou divákov súpera zavrieť na jeho polovici a v tejto fáze zápasu sme ho mali už definitívne "doraziť", pretože šancí sme na to mali dosť. To sa nám však nepodarilo a preto sme museli tŕpnuť až do konca stretnutia, pretože súper stále hrozil. V celom stretnutí nás však výrazne podržal brankár Volešák." 

Aleš Křeček (tréner Ružomberka): "Chceli sme hrať aktívne a nie len vyčkávať, ako to mužstvá zvyčajne na súperovom ihrisku robia. Zároveň sme nechceli nechať domácich hrať kombinačne, pretože vieme, že je Trenčín v tejto činnosti silný. V prvom polčase síce mali domáci prevahu, ale my sme mali väčšie šance, z ktorých sa nám podarilo streliť vedúci gól. Trenčín však dokázal rýchlo odpovedať a vyrovnal. V druhom polčase sme začali hrať viac chaoticky a prejavil sa nedostatok skúseností niektorých hráčov, čoho výsledkom bol druhý gól v našej sieti. V závere sme už museli hrať na riziko, ale vyrovnať sa nám už nepodarilo. Súper vyhral zaslúžene, pretože my sa stále na gól nadrieme, hoci šancí máme dosť."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok