Inter Bratislava opäť zasadol na domáci basketbalový trón

TA3 TASR
21.5.2017 00:01

Basketbalisti BK Inter Bratislava získali štvrtý majstrovský titul v ére samostatnosti. V piatom finálovom stretnutí Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy triumfovali nad MBK Rieker Com-Therm Komárno 94:82 a celú sériu vyhrali 4:1 na zápasy. Zverenci trénera Olivera Vidina získali trofej pre víťaza opäť po troch rokoch.

Úvodné minúty piateho finálového zápasu priniesli zaujímavý pohľad na oboch stranách. Komárno bodovalo hlavne z väčšej vzdialenosti, obvykle po úspešných pokusoch za tri body. Inter bol naproti tomu efektívny hlavne v priestore pod košom, neskôr sa k tomu pridala aj streľba z diaľky a po prvých desiatich minútach viedli 27:22.

Tento herný prejav mal úspech aj v ďalšom priebehu stretnutia, "žlto-čierni" v jednom momente vyhrávali aj rozdielom jedenástich bodov. Hostia však zabrali v obrannej činnosti a do polčasu stiahli na rozdiel jediného bodu - 44:45.

Komárno sa hneď po prestávke dostalo do tesného vedenia, ale krátko po začiatku druhého polčasu sa im vyfauloval Langston, čo bola voda na mlyn Interu. Domáci si opäť vypracovali dvojciferný náskok a dokráčali k majstrovským oslavám.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok