Ján Čarnogurský zvažuje prezidentskú kandidatúru

SITA
31.3.2012 10:50

Ján Čarnogurský svoje úvahy o prezidentskej kandidatúre s KDH podľa podpredsedu strany Pavla Abrhana zatiaľ nekonzultoval.

Ján Čarnogurský zvažuje prezidentskú kandidatúru
SITA

Ako povedal Abrhan, po medializácii zvažovania kandidatúry Čarnogurského sa tým bude zaoberať predsedníctvo KDH a potom sa dohodne na ďalších postupoch. „Po voľbách do NR SR a obsadení celej exekutívy Smerom-SD, KDH ako najsilnejšia opozičná strana má úlohu v blížiacich sa prezidentských voľbách postaviť čo najsilnejšiu pravicovú alternatívu proti možnej ponuke Smeru-SD,“ zdôraznil Abrhan.

Podľa predsedu poslaneckého klubu SDKÚ-DS Ľudovíta Kaníka by bolo veľmi vhodné, keby sa strany na pravo od stredu dokázali zhodnúť na podpore jedného prezidentského kandidáta. „Keď budeme mať každý svojho kandidáta, de facto je to jasná podpora ľavicovému kandidátovi, ktorý bude pravdepodobne len jeden. Je to pre neho vystlanie cesty k víťazstvu,“ povedal Kaník. Podľa neho je Čarnogurský rešpektovaný politik, ktorý keď sa rozhodne kandidovať, bude to osobnosť, ktorá si zaslúži pozornosť. „Kandidátov však určite bude viac a bolo by aj dobré, aby ich bolo viac. Je veľmi predčasné definovať vzťah k jednotlivým kandidátom, keď okruh kandidátov nie je uzavretý,“ dodal.

Predseda Obyčajných ľudí a nezávislých osobností Igor Matovič praje veľa šťastia Čarnogurskému, ale predstavuje si prezidenta trošku inak. „Ideálna predstava prezidentského kandidáta je človek, ktorý vyjde z tretieho sektora, ktorý s politikou možno nemal nikdy nič spoločné. Takého by som veľmi rád osobne podporil,“ povedal pre agentúru SITA.

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok