Obávanému Potkanovi potvrdili v kauze vrážd doživotie

TA3 TASR
19.5.2017 13:08

Jozef Roháč, prezývaný "Potkan", sa z väzenia nedostane. Maďarský odvolací súd mu potvrdil rozsudok doživotia v procese týkajúcom sa bombového útoku a dvoch vrážd v Budapešti z roku 1998.

Maďarský odvolací súd hlavného mesta potvrdil rozsudok hlavného obvineného Slováka Jozefa Roháča na trest doživotného odňatia slobody v procese týkajúcom sa bombového útoku na budapeštianskej ulici Aranykéz v roku 1988 a dvoch prípadov vrážd vykonaných v Budapešti v roku 1998. Prvostupňový súd vyniesol verdikt vlani 31. marca. Slováka bude podľa právoplatného verdiktu možné pustiť na slobodu podmienečne najskôr o 30 rokov.

Odvolací súd potvrdil aj rozsudok pre Tamása Portika, ktorý si má odsedieť 13 rokov väzenia. Portika odsúdili za objednanie atentátu na budapeštianskej ulici Aranykéz v roku 1998. Prvostupňový súd Roháča a Portika oslobodil spod niektorých bodov obžaloby. Attilu F. a ďalšieho občana SR obvineného zo spolupáchateľstva - Ladislava T. - súd vlani v marci oslobodil spod všetkých bodov obžaloby.     

Roháča zadržali vo februári 2011 na Slovensku na základe európskeho zatykača vydaného v Maďarsku. Od 18. apríla 2011 je vo vyšetrovacej väzbe v Maďarsku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok