V zámorskej NHL 50. víťazstvo New York Rangers

TASR
31.3.2012 07:59

Slovenský hokejista Marián Gáborík sa jedným gólom a jednou asistenciou podpísal pod 50. víťazstvo New Yorku Rangers v tejto sezóne zámorskej NHL.

V zámorskej NHL 50. víťazstvo New York Rangers
SITA

Jazdci v noci na sobotu zdolali najslabšieho účastníka Východnej konferencie z Montrealu 4:1 a opäť poskočili na čelo celkovej tabuľky o bod pred St. Louis.


Gáboríka, ktorý k 39. gólu v ročníku pridal aj 34. asistenciu a patrí mu 13. priečka v kanadskom bodovaní, vyhlásili aj za tretiu hviezdu zápasu. Svojím gólom otvoril skóre zápasu a aj keď vo výbornom uhle letiaci puk po prihrávke Brada Richardsa hokejkou minul, ešte si ho bol schopný spracovať korčuľou a z "opravnej" šance skórovať. Rangers sa naposledy z 50 víťazstiev tešili v sezóne 1993/94, keď aj získali Stanleyho pohár.


Bodovo sa presadil aj Tomáš Kopecký, ktorý sa postaral o jediný gól Floridy na ľade Columbusu pri prehre 1:4. Panthers po druhej prehre v poradí s tímom, ktorý sa do play off nepozrie, hazardujú s vlastnou účasťou vo vyraďovacej fáze. V bránke Blue Jackets sa z prvého víťazstva v kariére tešil Allen York.


Obranca Buffala Andrej Sekera si aj napriek prehre s Pittsburghom 3:5 pripísal dva plusové body, no jeho tím sa zosunul z prvej osmičky na východe. V drese hostí exceloval Sidney Crosby, ktorý zaznamenal štyri body a ako siedmy najmladší hráč histórie súťaže dosiahol hranicu 600 bodov.


Winnipeg po víťazstve po predĺžení na ľade Caroliny udržal pri živote matematickú hypotézu vlastnej prítomnosti v play off, no definitívne sa postaral o to, že Hurricanes čaká po skončení základnej časti dovolenka.


Nashville sa v Detroite vyznamenal víťazstvom 4:1 a Predators tak oslávili 500. víťazstvo v dejinách klubu. Všetky triumfy zaznamenali dravce pod vedením trénera Barryho Trotza, pre generálneho manažéra Davida Poila to bola už druhá päťstovka v kariére, prvý míľnik dosiahol ešte v službách Washingtonu Capitals.


výsledky: Carolina - Winnipeg 3:4 pp, Columbus - Florida 4:1, Buffalo - Pittsburgh 3:5, Detroit - Nashville 1:4, NY Rangers - Montreal 4:1, Calgary - Colorado 1:4, Edmonton - Los Angeles 1:4, Vancouver - Dallas 5:2

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok