Do finále postupuje HC Slovan Bratislava

SITA
30.3.2012 20:46

Oveľa aktívnejšie vstúpila do zápasu Dukla, už v 4. min Melichárek delovkou doslova zapichol puk do súperovej bránky a otvoril gólový účet. Do polovice úvodnej tretiny však hostia v rozpätí 34 sekúnd dvoma pomerne lacnými gólmi z hokejok Hudáčka a Kukumberga skóre obrátili.

Do finále postupuje HC Slovan Bratislava
SITA

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - semifinále Slovnaft play-off - štvrtý zápas (hrá sa na 4 víťazstvá):

Dukla Trenčín - HC Slovan Bratislava 3:4 (1:4, 1:0, 1:0) - konečný stav série: 0:4, do finále postupuje Slovan Bratislava
Góly: 4. Melichárek (P. Fabuš), 40. J. Gašparovič (Tybor), 51. M. Biro (O. Mikula, V. Kováč) - 9. L. Hudáček (Lipiansky, Šatan), 10. Kukumberg (M. Hudec), 20. Kukumberg (Jerofejevs), 20. Bulík (D. Skokan, M. Bartánus)
Vylúčení: 5:7 na 2 min, navyše D. Buc (Slovan) 10 min za nešp. správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc, Müllner - Stano, M. Novák, 6150 divákov 

Zostavy:
Trenčín: T. Hiadlovský (10. V. Kováč) - M. Biro, Gabriš, Hlubuček, Nechala, E. Bednár, Nemčík, Habšuda, M. Imrich - P. Fabuš, A. Šťastný, Pardavý - O. Mikula, Melichárek, Sojčík - Tybor, R. Tvrdoň, J. Gašparovič - Lelkeš, M. Filo, Jakúbek 
Slovan: Konrád - L. Kozák, Švarný, I. Ďatelinka, P. Frühauf, Jerofejevs, Štajnoch - Šatan, Lipiansky, L. Hudáček - M. Hudec, Kukumberg, M. Bakoš - M. Bartánus, Bulík, D. Skokan - Preisinger, D. Buc, Harvey - Kudrna 

Oveľa aktívnejšie vstúpila do zápasu Dukla, už v 4. min Melichárek delovkou doslova zapichol puk do súperovej bránky a otvoril gólový účet. Do polovice úvodnej tretiny však hostia v rozpätí 34 sekúnd dvoma pomerne lacnými gólmi z hokejok Hudáčka a Kukumberga skóre obrátili. Domáci si vzali oddychový čas a vystriedali brankárov, tieto momenty však naštartovali hostí, ktorí začali viac kontrolovať vývoj duelu. Pozorným vykrývaním priestoru už v strednom pásme znemožňovali Trenčanom vytvárať si viac útočných akcií. V závere prvej tretiny Slovan strelil v rozpätí 11 sekúnd opäť dva zlepené góly a vytvoril si ešte výraznejší náskok. Najskôr Kukumberg rozvlnil sieť prudkou umiestnenou strelou a o chvíľku Bulík zasadil ešte rozhodenej trenčianskej obrane ďalší úder.

V prostrednej časti bola hra viac plynulá ako vzrušujúca, šancí na oboch stranách ubudlo a na rovnakej úrovni ostali iba dôrazné osobné súboje. Súperi si navzájom zdarne narúšali ofenzívne pokusy, takže neuspeli ani hostia počas 51 sekundovej presilovky o dvoch hráčov v polovici stretnutia. V 39. min nariadil rozhodca za čistý obranný zákrok domáceho zadáka v prospech hostí trestné strieľanie, ktoré však Hudáček nepremenil. Krátko pred druhou sirénou ešte oživil trenčiansku nádej šikovným gólom Gašparovič.

Tretia dvadsaťminútovka sa niesla v znamení neutíchajúcej snahy Dukly po ďalšom zdramatizovaní súboja, Slovan sa však snažil rutinérsky kontrolovať hru. V 51. min sa počas presilovky dostal k voľnému puku v strede útočného pásma obranca Biro a jemnou technickou strelou prekonal Konráda - 3:4. Päť minút pred koncom ešte hrali domáci presilovku, ale ani ich enormná snaha v závere zápasu vrátane minútovej hry bez brankára im už vyrovnanie nepriniesla. Bratislavčania po vydretom štvrtom víťazstve v sérií postúpili do finále.

Hlasy:
Róbert Kaláber (tréner Trenčína): "Jedno naše oko plače a druhé sa zároveň teší, pretože s ťažkým súperom sme v tejto semifinálovej sérii odohrali vyrovnané zápasy. V poslednom stretnutí nám súper v záverečnej minúte prvej tretiny ušiel na trojgólový rozdiel a ďalší priebeh bol už pre nás predovšetkým otázkou cti. Chceli sme sa zavďačiť našim fanúšikom, ktorí nás neustále tlačili dopredu a predovšetkým kvôli nim sme sa snažili duel zdramatizovať. Musím však uznať kvality súpera, ale zároveň chválim naše mužstvo za to, že sa nevzdávalo ani za nepriaznivého stavu."

Ján Neliba (tréner Slovana): "Konečný výsledok série 4:0 na zápasy síce vyzerá jendoznačne, ale zďaleka to pre nás nebolo také ľahké. Séria bola veľmi náročná a z nášho pohľadu bolo asi najdôležitejšiím momentom to, že sme dokázali zvládnuť druhý zápas na domácom ľade. V tomto štvrtom stretnutí hnalo Duklu predovšetkým jej obecenstvo, ktoré vytvorilo skvelú atmosféru. My sme ju však dokázali prežiť a sme šťastní nielen z postupu do finále, ale aj z pekných zápasov, ktoré sme s Trenčínom odohrali. "

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok