Miškov nebude kandidovať na post šéfa hospodárskeho výboru

TASR, TA3
30.3.2012 16:09

Odchádzajúci minister hospodárstva a podpredseda SaS Juraj Miškov nebude kandidovať na post šéfa hospodárskeho výboru. O ten sa sporí s KDH. Pre tento krok sa rozhodol preto, že liberáli nechcú pomáhať Smeru-SD a lídrovi Robertovi Ficovi vytvárať obraz o rozhádanej opozícii.

"Robert Fico rozohral ďalšiu zo svojich mediálnych hier. Rozhodil kosti a čakal, kedy sa bude opozícia o ne biť. SaS nechce pomáhať vytvárať obraz o rozhádanej opozícií. Nebudem sa uchádzať o post predsedu hospodárskeho výboru. Chcem pracovať ako jeho radový člen," vyhlásil dnes Miškov na tlačovej konferencii v Bratislave.

Daniel Krajcer dodal, že poslanci SaS podporia všetko, na čom sa opozícia dohodla. Na otázku, či vo voľbe šéfa hospodárskeho výboru podporí Jána Hudackého (KDH), odpovedal, že na obsadení tohto postu sa opozícia nedohodla.

Pripomenul, že doterajšie rokovania o obsadení postov, ktoré dal Smer-SD opozícii, boli konštruktívne, štyri strany SaS, Most-Híd, SDKÚ-DS a OĽaNO sa vedeli dohodnúť, problém robilo len KDH. "Z toho sme nadobudli pocit, že KDH nemá dosť napriek tomu, že získalo najsilnejšie pozície z toho, čo bolo opozícii ponúknuté," povedal Krajcer.

Jozef Kollár zdôraznil, že liberálom ide o dobré vzťahy v opozícii. Nenásytnosť KDH sa preto rozhodli zahnať pečeným prasaťom, ktoré chcú kresťanským demokratom doručiť kuriérom ešte dnes na ich centrálu. SaS dúfa, že ich to nasýti a že vzťahy v opozícii budú dobré. "Prajeme KDH dobrú chuť," uzavrel Kollár.

Pozrite si tlačovú besedu SaS.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok